Fodbolddommeren Peter Kjærsgaard ærgrede sig efter søndag aftens Superliga-kamp, som Brøndby vandt 2-1 over Vejle.

Således mente han, at Brøndby-angriberen Kamil Wilczek ikke burde have nøjedes med et gult kort i situationen kort tid før pausen, hvor han plantede en albue i hovedet på Vejle-backen Kerim Memija.

»Under kampen skønner jeg, at Wilczek bruger sin albue hensynsløst. Men når jeg genser episoden på dvd, så er stødet sendt afsted med unødvendig stor kraft, og derfor burde jeg have udvist ham,« sagde Peter Kjærsgaard til B.T.'s udsendte fodboldreporter og tilføjede:

»Når jeg kører hjemad i aften, vil det helt sikkert være en kendelse, jeg ærgrer mig over.«

Kamil Wilczek rammer Kerim Memija i søndag aftens Superliga-kamp mellem Brøndby og Vejle.
Kamil Wilczek rammer Kerim Memija i søndag aftens Superliga-kamp mellem Brøndby og Vejle. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Hvor slemt det står til med Kerim Memija, kunne ingen i Vejle-lejren med sikkerhed fastslå.

De første meldinger lød på, at han havde brækket kæben, mens de efterfølgende fastslog, at han som minimum havde pådraget sig en hjernerystelse.

»Set fra min synsvinkel burde Wilczek have været udvist. Var det sket, ville vi ikke blot være gået til pausen med en føring på 1-0, men også have fortsat kampen med en mand i overtal. Generelt synes jeg, at vi det seneste stykke tid har været uheldige med dommerkendelserne. Mod AGF i sidste spillerunde blev vi eksempelvis snydt for et straffespark,« sagde Vejles tekniske chef Jacob Krüger.

B.T. ville gerne have haft Kamil Wilczeks kommentar til episoden, men ifølge Brøndbys pressechef ønskede han heller ikke efter denne kamp at udtale sig til medierne.

Brøndbys cheftræner Alexander Zorniger.
Brøndbys cheftræner Alexander Zorniger. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Til gengæld så Brøndbys tyske cheftræner Alexander Zorniger ingen problemer i at udtale sig.

»Jeg har set Wilczeks sammenstød med Memija. Man kunne have givet ham et rødt kort. Men i fodbold er det ofte et spørgsmål om millimeter, hvor man tackler en modstander, men jeg håber selvfølgelig at der ikke er sket noget alvorligt med Vejle-spilleren,« sagde Alexander Zorniger.

Set fra sidelinien var det en hårdt spillet kamp.

»Jeg synes, det var en tough kamp. Men sådan er mange Superliga-kampe. Tidligere i dag var der ni gule og et rødt kort i Aalborg mellem AaB og Horsens. Det er vores job at udvikle dansk fodbold. Derfor er det fint, at der i kampene er en intens atmosfære,« sagde Alexander Zorniger.

Der blev gået til den i Superliga-kampen mellem Brøndby og Vejle. Her tackles Dominik Kaiser af Jacob Schoop.
Der blev gået til den i Superliga-kampen mellem Brøndby og Vejle. Her tackles Dominik Kaiser af Jacob Schoop. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Alexander Zorniger roste efter kampen Vejle-mandskabet.

»I første halvleg var de bedre end os. Desværre var vi i denne periode af kampen ikke tilstrækkelig aggressive. Jeg synes, at Vejle fortjener anerkendelse. De er langt bedre end Superligaens pointtabel viser,« sagde Alexander Zorniger.

Endnu engang måtte Vejles karantæneramte cheftræner Adolfo Sormani ser med fra tilskuerpladserne.

»Jeg stolt over den måde vi spillede på. Vi var jo på niveau med Brøndby. Ja, faktisk synes jeg, at vi i perioder var bedre end dem,« sagde Adolfo Sormani, der ikke ønskede at udtale sig om dommer Peter Kjærsgaards præstation.

Allan Sousa fik efter kampen rødt af dommer Peter Kjærsgaard for at brokke sig.
Allan Sousa fik efter kampen rødt af dommer Peter Kjærsgaard for at brokke sig. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Hvis jeg siger noget, er jeg bange for, at jeg får yderligere fem spilledages karantæne, og det er jeg ikke interesseret i,« sagde han.

I øvrigt var Kerim Memija ikke den eneste Vejle-spiller, der udgik med en skade. Det samme gjorde stopperen Vladis Emmerson.

»I første omgang var jeg bange for, at jeg havde brækket kravebenet. Men efter en undersøgelse på hospitalet her i Vejle, har dette heldigvis vist sig ikke at være tilfældet,« sagde Vladis Emmerson til B.T. efter kampen.

Her og nu står det fast, at Vejle ikke får sin brasilianske offensivspiller Allan Sousa med i efterårssæsonens sidste kamp.

Således modtog blev han efter sidste dommerfløjt udvist for at brokke sig.