Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vi kender nu de 14 hold, som efter sommerferien udgør Superligaen. 

BTs sportschef, Benjamin Munk Lund, gør her en helt aktuel status - før sommerpause og transfervindue - over, hvor de 14 hold står lige nu, og hvor de er udfordret.

FC København
Bliver store mesterskabsfavoritter - også selv om man skulle miste Delaney og Jørgensen. Har bevæget sig op en i liga, hvor de andre har svært ved at følge med. I dansk kontekst så suveræn, at kun guldet tæller. Bør ramme et europæisk gruppespil.

Dom: Slutspil og guld

Sønderjyske
På alle måder årets sensation. Har været så stabil i år, at jeg tipper dem til lige netop at liste sig med i slutspillet, og det vil i sig selv være ret imponerende for der satses med langt større økonomi i andre klubber, der også vil i top seks.

Dom: Slutspil

FC Midtjylland
Sikker deltager i slutspillet (top seks). Lige nu voldsomt udfordret på at finde den stabilitet, der kendetegnede holdet under Riddersholms sidste tid. Mangler stopper i topklasse og en offensiv midtbane. Men bør stadig være næstbedst.

Dom: Slutspil og medalje

Brøndby IF
Brøndby vil i fremtiden være tilfreds med at være nummer fem. Det rimer meget godt på kvaliteten i truppen, som får ny træner. Det sidste bliver spændende, men jeg tror ikke, Brøndby bliver stabil nok til at komme rigtig tæt på guld og sølv.

Dom: Slutspil og mulig medalje

AaB
AaB sælger Lukas Spalvis og formentlig også Nicolaj Thomsen. Man mister Kenneth Emil Petersen. Det  er grove løjer, og Allan Gaarde får travlt. Jeg har dog stadig så meget fidus til AaB’s koncept og set up, at jeg ser en sikker slutspilsdeltager.

Dom: Slutspil og mulig medalje

Randers FC
Som tingene står lige nu, er Randers mit bedste bud på næste års bronzemedaljer. Der har knyttet sig stor spænding til, hvem der skal træne holdet. Det skal Olafur Kristjansson - han skal købe ind til det koncept, der fungerer så godt i dag.

Dom: Slutspil og mulig medalje

OB
Der er gode ting i gang i OB, og man har en strålende angrebsduo. Men jeg er usikker på,  hvor svækket den bliver af, at man mister Rasmus Falk. Derfor tipper jeg OB til netop ikke at komme i slutspillet i næste sæson. Men det bliver tæt.

Dom: Bedste bud på en outsider til slutspillet

FC Nordsjælland
Kommer ikke i fare for at rykke direkte ud. Vil stabilisere sig omkring midten i den nye liga. Kasper Hjulmand skal nok få flyttet holdet yderligere, men jeg tror ikke, det rækker til top seks.

Dom: Nedrykningsspil, men overlever uden problemer

AGF
Glen Riddersholm kommer til at tage AGF langt væk fra den bundstrid, man har bakset med i mange år. Der kommer stor udskiftning i truppen - og jeg har AGF som et frækt bud på en outsider til slutspillet, hvis man er ambitiøs på transfermarkedet.

Dom: Outsider til slutspillet - sikker overlever

Viborg FF
Flot sæson i år - jeg er spændt på, om man kan lave en lige så flot toer efter sommerferien, hvor alt også bliver en kamp for overlevelse. Den kamp har de med den aktuelle trup og Johnny Mølby som træner gode muligheder for at løse.

Dom: Nedrykningsspil. Mulige playoffkampe for at overleve

Esbjerg fB
Esbjerg har en formuleret målsætning om på sigt at blive et hold, der hører hjemme i slutspillet. Det har lange udsigter, synes jeg. Esbjerg har længe været en meget stor skuffelse. Det fortsætter, tror jeg.

Dom: Nedrykningsspil. Playoffkampe for at overleve

Lyngby BK
Jeg spår Lyngby en fin chance for at overleve. Holdet har været overbevisende i 1. division, og træner David Nielsen skal nok stå for, at der ikke kommer til at mangle hårdt arbejde og defensivt fokus.

Dom: Nedrykningsspil. Mulige playoffkampe for at overleve

AC Horsens
Horsens får det svært. Bo Henriksen har med masser af energi sat et flot forår sammen i Horsens, der dog risikerer at miste profilen Bubacarr Saneh, og klubben har en ringe økonomi. Lige nu er det mit bedste bud på den ene nedrykker.

Dom: Nedrykning

Silkeborg IF
Silkeborg sikrede sig i går den sidste plads i ligaen, og med Peter Sørensen som træner får vi et hold op med stort fokus på organisationen. Stærkt og stabilt forår, men truppen er ikke stærkere end højst en 12. plads.

Dom: Nedrykningsspil. Playoffkampe for at overleve

Andre læser også