Det er efterhånden længe siden, at man har set David Nielsen i fuld spurt på en fodboldbane. Men det skete under søndagens kamp mellem AGF og FC Midtjylland.

Situationen, som fik AGF-træneren til at lette fra jorden, opstod i midten af første halvleg.

Her slog Evander et indlæg ind i AGF-feltet, hvor Rasmus Nicolajsen sprang ind i den nye AGF-målmand, William Eskelinen – med armen først.

Svenskeren blev med det samme sendt til tælling, og få sekunder efter kunne man se David Nielsen spæne hen mod FC Midtjylland-bænken.

AGF's cheftræner David Nielsen i 3F Superligakampen mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park i Aarhus , søndag den 28. juli 2019.
AGF's cheftræner David Nielsen i 3F Superligakampen mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park i Aarhus , søndag den 28. juli 2019. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han var på vej over mod FCM-assistent, Kristian Bach Bak, og fra pressepladserne kunne man se de to kamphaner råbe og fægte ad hinanden.

Efter et par minutter kom Eskelinen så på benene igen, Nicolajsen fik et korrekt gult kort, og David Nielsen og Kristian Bach Bak vendte igen deres fokus på spillet på banen.

Men efter kampen, da to temperamentsfulde herrer var kølet ned, blev der løftet lidt af sløret for, hvad der udløste det store skænderi.

»Jeg ser bare en arm, der er oppe i hovedet på vores målmand. Og de mente ikke, der var frispark.«

Så det var det, du reagerede på?

»Jeg reagerer på mange situationer i løbet af en kamp, og dét reagerer jeg også på,« sagde David Nielsen efter kampen.

Ifølge Kristian Bach Bak var det dog ikke selve frisparket, men mere David Nielsens reaktion efterfølgende, som fik ham op i det røde felt.

»Som jeg ser det, så hopper Nico (Rasmus Nicolajsen, red.) op og kigger ikke på målmanden. David er helt oppe at køre og vil have rødt kort og alt muligt. Det reagerer jeg så på.«

Arkivfoto. Kristian Bach Bak.
Arkivfoto. Kristian Bach Bak. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hvad der konkret blev råbt til hinanden på sidelinjen, vil ingen af de to hovedpersoner ud med. Men det er nok ikke sidste gang, at vi ser de to toppes på sidelinjen.

»Der flyver altid nogle kugler frem og tilbage, når vi spiller mod hinanden,« som David Nielsen sagde efter kampen. Og dét er Kristian Bach Bak enig med sin trænerkollega – og tidligere holdkammerat – om.

»Vi er jo gamle holdkammerater. Den kører altid helt deroppe. Og så vil jeg også give ham, at de måske snart har fortjent noget mere imod os.«

»For jeg synes, at de gør det rigtig godt mod os i dag, og det har de også gjort i de andre kampe. Men alligevel har vi vundet de kampe,« sagde midtjydernes assistenttræner efter kampen.

Det møder han nok ikke uenighed fra David Nielsen omkring. Han var efter kampen ude og rose sit holds indsats – trods endnu en skuffende pointhøst. Men særligt effektiviteten på banens sidste tredjedel ærgrer cheftrænerne.

»Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke har flere point. Men omvendt laver vi rigtig mange gode ting. Det er de små detaljer, og i dag er jeg mest ærgerlig over, at vi ikke får scoret et mål.«

»Der er mange positive ting, og så er det negative, at vi har et point efter tre kampe. Og det er vi udmærket godt klar over. Så det skal vi lave om på ved at arbejde videre på de ting, vi er i gang med«, sagde David Nielsen.

Det får han og AGF-mandskabet chancen for, når de på næste mandag gæster Lyngby.