Ville Alexander Zorniger i den perfekte verden have ønsket sig en stærk, rutineret forsvarsspiller i det transfervindue, der lukkede for snart et par uger siden?

Sådan lød et af spørgsmålene efter en kamp, hvor Brøndbys forsvar var Bambi, mens FC Nordsjællands ungdommelige offensiv stampende agerede Stampe på isen.

Brøndby nøjedes med at forstærke defensiven med en 18-årig spiller fra et ungdomshold i Nordamerika og brugte ikke nævneværdige penge på det forsvar, der sled i efteråret og slæbte i forårets første kamp.

Alexander Zornigers ide om den perfekte verden rækker da os længere end en forsvarsforstærkning. Den rækker faktisk langt fra væk fra alt der hedder Superliga, Danmark og opstart i februar måned.

 (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
(Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019) Foto: Lars Møller
Vis mere

»I den perfekte verden ville jeg ligge i solen på Maldiverne lige nu. Det er min ide om en perfekt verden. Situationen er som den er,« siger Zorniger om den manglende tilgang af defensiv styrke.

Han er tilfreds med resultatet 3-3 i en kamp, hvor FC Nordsjælland var det bedste hold.

Det er hans trænerkollega Kasper Hjulmand til gengæld ikke.

»Det er et chancehav. Havde det været en håndboldkamp, var den endt 30-15 til os, men vi gør simpelthen ikke tingene færdige defensivt,« siger FCN-træneren.

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hjulmand har netop taget hul på sit sidste halvår i FC Nordsjælland. Et halvår, der som det ser ud netop nu, for en stor del skal bruges i et nedrykningsspil.

Netop nu indtager FC Nordsjælland Superligaens tiendeplads. Der er dog kun tre point op til den sjetteplads, der vender op og ned på det hele og udløser en plads i det forløsende og forjættede mesterskabsspil.

»Det positive med top seks er, at det er et positivt pres, hvor man ikke skal slås med det nedrykningsspøgelse, der kan gøre tingene mega tilfældige,« siger Hjulmand

»Vi har fem kampe til at få banket nogle point på kontoen, der vil hjælpe os uanset hvad,« slutter cheftræneren.