Lyt til artiklen

Økonomisk set går det strålende for Randers FC.

Klubben kom ud af 2021/22-sæsonen med et rekordstort overskud på 35,5 millioner kroner.

Det skriver superligaklubben på sin hjemmeside.

»Det har været det økonomisk, og måske også sportslige, bedste år i vores snart 20 års levetid. Resultatet er meget tilfredsstillende,« siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen.

I pressemeddelelsen fremgår det, at størstedelen af indtægterne stammer fra Randers FC’s deltagelse i UEFA Europa Conference League-turneringen, hvor man var kvalificeret til gruppespillet.

»Det har været det økonomisk og måske også sportsligt bedste år i vores snart 20 års levetid. Resultatet er meget tilfredsstillende,« siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen på Randers' hjemmeside.

»Efter skat var overskuddet lige godt 27 millioner kroner, så vi er faktisk en ret stor skattebetaler nu, og ved udgangen af regnskabsåret havde vi en egenkapital på lige godt 55 millioner kroner.«

Randers har tidligere meddelt, at man klubben er på jagt efter en ny ejer, der – som klubben selv formulerer det – kan tage kronjyderne til nye højder. Et salg af Randers FC er dog ikke på trapperne.

»Vores holdning til et helt eller delvist salg har ikke ændret sig. Det er vores opfattelse, at konkurrencen er øget, og vi tror den øges yderligere,« siger Svend Lynge Jørgensen.

»Vores stærke økonomi gør heldigvis, at vi kan være kræsne med, hvem vi lukker ind i ejerkredsen eller ultimativt overlader nøglerne til. Der er stadig løbende henvendelser, og vi har også haft drøftelser og faktisk også fået et tilbud. Det var dog totalt uinteressant.«

»Dels vurderede vi ikke, at dem, vi talte med, havde kompetencer, som vi ikke selv har. Derudover var deres værdisætning helt i skoven. Holdningen er stadig, at enten er det en kendt størrelse, vi lukker ind, eller også vil vi forloves, før vi vil giftes.«