Den kom ud af det blå. Men mandag morgen landede Troels Bechs opsigelse på et bord på Brøndby Stadion.

Fra nytår er sportsdirektøren færdig i et af dansk fodbolds travleste og største jobs. Bech er færdig med Brøndby, jobbet som sportslig leder – og for nuværende også med fodbolden. Han kaster sig nu over noget ganske andet. I et helt andet land.

»Nu er vi i Brøndby så tilpas sundt og stærkt et sted, så jeg godt kan tillade mig at kigge på den næste mulighed for mig og det projekt, som jeg vil lave med min familie,« siger Troels Bech.

»Det tegner sig til et projekt, hvor vi ude af landet vil tilbyde en eller anden form for uddannelse eller inspiration til det at skabe sammenhængskraft – hvad enten det er privat eller i erhvervslivet,« siger den snart tidligere Brøndby-boss.

Vis mere

’Ude af landet’ er i dette tilfælde Italien, hvortil Bech efter alt at dømme flytter med sin familie.

»Det er i hvert fald der, vi tager på ferie på onsdag for lige at se på det. Det er godt nok sandsynligt, men der står ikke et sted og venter på os,« siger han.

»Når der nu ikke er en adresse og et mødetidspunkt, jeg skal overholde, så lad os da udnytte muligheden,« fortsætter han om tanken bag at forlade fodbolden og Brøndby til fordel for støvlelandet.

Tanken om netop at gøre det er ikke ny. Den har Troels Bech tumlet med gennem længere tid. Også før han i 2015 startede som sportsdirektør i Brøndby. Men timingen med et afsluttet transfervindue og en velkørende strategi har fået ham til at trykke på knappen nu.

»Det her er langt fra bare et øjebliksbillede. Det er en overvejelse, som har sin rod længe før, jeg begyndte i Brøndby, og som også har en modning, som jeg skal være ansvarlig omkring. Derfor har jeg vendt mine overvejelser med formandsskabet og med Jan Bech Andersen i nogle perioder, men er først nu nået frem til, at tidspunktet kunne være godt,« fortæller Bech.

Brøndbys snart forhenværende sportslige chef understreger, at opsigelsen ikke har noget at gøre med miljøet i på vestegnen, hvor bølgerne ind imellem er gået højt omkring cheftræner Alexander Zorniger. Den tyske træner var blandt andet rasende , da Troels Bech solgte Andrew Hjulsager forrige vinter, og det samme var tilfældet, da Christian Nørgaard i sommer blev sendt til italienske Fiorentina.

»Jeg tror ikke, vi var kommet hertil, hvis ikke det var fordi, vi var nogle stykker, der alle sammen lagde sjæl og kræfter i det og også gav vores meninger til kende. Hvis ikke der havde været nogen gnidninger, havde der bare været stilstand. Og stilstand har der ikke været meget af. Men der har været ro omkring projektet, og det er hele fortællingen værd. Vi lægger alle sammen hjerteblod i det, og når vi så har gjort det, så ved vi også, der er et fælles mål med det. Jeg ville være skuffet, hvis ikke på engang imellem havde været nødt at markere, hvor vi havde været enige og uenige,« slutter Troels Bech.

Troels Bech skal i løbet af de kommende uger og måneder deltage i jagten på sin egen afløser. Det samme skal bestyrelsesformand Jesper Møller, næstformand Morten Albæk og hovedaktionær Jan Bech Andersen.

Vis mere