I OB tæller man dagene til 1. januar med spænding i maven. Til årsskiftet får klubben nemlig en ny fodbolddirektør, når Björn Wesström tiltræder i Ådalen.

Den 49-årige svensker kommer til OB med stor erfaring fra den svenske topklub AIK Stockholm, hvor han har været ansat i forskellige roller siden 1999. OB kalder ansættelsen af Björn Wesström for en kæmpe investering.

Det fortæller Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, selskabet bag OB, i podcasten Stemmer fra Ådalen.

»Jeg opfatter det som den største investering i den sportslige organisation i OB i nyere tid. Hans vigtigste opgave bliver at give nogle input omkring, hvor vi skal sætte ind og bruge vores penge mere fornuftigt,« siger Enrico Augustinus.

Björn Wesström kommer til OB med stor erfaring fra den svenske topklub AIK Stockholm.
Björn Wesström kommer til OB med stor erfaring fra den svenske topklub AIK Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han fortsætter med at sætte ord på, hvorfor det er vigtigt for OB at få en person ind med hans evner.

»Det er vigtigt for os at få en person ind, som har et bredere kendskab til det europæiske fodboldmarked. Det er en erkendelse af, at vi ikke har gjort det godt nok, og at der kommer flere opgaver i fodbolden. Derfor vil vi styrke vores forretning rent organisatorisk og ledelsesmæssigt, inden vi skruer op for det sportslige budget,« forklarer Enrico Augustinus.

»Når han får et budgetansvar, handler det meget om, at han skal se på, hvordan vi bruger pengene fornuftigt, så vi ikke bare fortsætter lineært i den samme retning. Måske skal vi skrue yderligere op for akademiet uden at skrue op for Superligaen, men det skal Björn vurdere. Han får nøglerne til den samlede pengekasse, ikke bare Superliga-pengekassen,« fortsætter Enrico Augustinus i podcasten.

I AIK har Björn Wesström været sportsdirektør, inden han i foråret 2020 blev forfremmet til administrerende direktør. OBs cheftræner Andreas Alm arbejdede under Wesström som cheftræner for AIK i seks år, indtil direktøren fyrede ham.

Björn Wesström stod bag AIKs salg af profilen Alexander Isak til Dortmund, der ifølge Transfermarkt indbragte den svenske klub omkring 64 millioner kroner.

Da Wesström blev præsenteret i sommer, fortalte Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event, følgende om investeringen:

»Vi er meget stolte over, at vi kan tiltrække en så stor kapacitet fra en nordisk topklub.«

Den kommende OB-direktør sagde selv:

»Jeg vil være en del af, at vi sammen med fansene og samarbejdspartnerne vil påbegynde jagten på at opnå drømme, der er større, end hvad vi hidtil har opnået.«

Til Stemmer fra Ådalen er Enrico Augustinus tilbageholden med, hvad ansættelsen betyder for den nuværende sportschef Michael Hemmingsen. Han forklarer dog, at Hemmingsen skal referere til Björn Wesström.

Andre læser også