Da Victor Nelsson steg til vejrs i anden halvleg og headede bolden i kassen, jublede FCK-spillerne selvsagt.

Men det stoppede hurtigt, da målet blev annulleret, fordi der ifølge VAR var offside.

Dermed forblev stillingen 3-2 til københavnerne. Men det var en fejl, erkender DBU's Dommerudvalg.

»Der sker i situationen en meget beklagelig fejl i brugen af offside-softwaren. VAR sætter offside-linjen forkert og kommer derfor til den forkerte afgørelse om at annullere scoringen,« siger Michael Johansen formand for DBU's Dommerudvalg.

Victor Nelsson har fortsat sit første mål i FCK-trøjen til gode.
Victor Nelsson har fortsat sit første mål i FCK-trøjen til gode. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Målet til Victor Nelsson burde have talt. Det er en menneskelig fejl, som selvfølgelig ikke må ske. En fejl, vi lærer af og kommer til at arbejde stenhårdt for at undgå en gentagelse af. Vi er glade for, at det ikke fik afgørende betydning for kampens resultat, men undskylder over for FC København og Victor Nelsson, der ikke fik sit første mål for klubben,« fortæller han.

Under kampen blev kendelsen da også diskuteret flittigt på de sociale medier.

»I VAR-teamet føler vi en forpligtigelse til at være åbne og transparente og derfor gerne vil erkende, når vi laver en stor fejl. Det er et fælles projekt, og vi har alle en opgave i at få VAR til at lykkes til gavn for Superligaen,« siger Michael Johansen.

Han forklarer, hvordan fejlen er opstået. Da billederne blev set igennem, blev offside-linjen ikke placeret på Ulrik Yttergård Jenssens venstre fod.

Det skulle være sket. Men fordi linjen blev fejlplaceret, blev Victor Nelsson fejlagtigt vurderet til at være offside.

Denne sæson er den første med det omdiskuterede VAR-system i Superligaen. Det bliver også brugt i Champions League og flere store udenlandske ligaer.

På trods af den fejlagtige VAR-kendelse vandt FCK kampen mod FC Nordsjælland med 3-2. Det var Ståle Solbakkens mandskabs første sejr i denne Superliga-sæson.

Mandag er sidste dag, transfervinduet har åbent, og du kan følge med LIVE på bt.dk indtil midnat. Det kan du lige her.