Philip Zinckernagel er færdig med Superligaen og Sønderjyske.

Den 23-årige offensivspiller, der kun har spillet i Sønderjyske siden sommeren 2016 rykker til den norske oprykkerklub Bodø/Glimt.

BT erfarer gennem flere kilder, at spilleren har skrevet under på kontrakten, og han har selv på sin Instagram-profil lagt en video op af det norske landskab.

Transferen, der ifølge BTs oplysninger koster nordmændene 200.000 euro, cirka 1,5 millioner kroner, bliver offentliggjort senere langfredag og vil give en pæn indtjening for Sønderjyske, der hentede ham billigt i 1. division, da FC Helsingør spillede i den næstbedste række.

Philip Zinckernagel slutter dermed sit ophold i Sønderjyske efter 44 kampe i Superligaen, fordelt på to sæsoner. I foråret er det dog kun blevet til fire optrædener, og det bliver ved det tal, da Philip Zinckernagel skifter med øjeblikkelig virkning. Det kan han gøre, fordi det norske transfervindue stadig er åbent og først lukker med udgangen af marts.

»Vi har givet Philip lov til at kigge på en mulighed i udlandet, så han taget op for at finde ud af, om det kan passe ind i, hvad han vil. Philip har over et stykke tid udtrykt, at han gerne vil prøve sig af i udlandet, så vi har arbejdet ud fra den plan, og nu er muligheden så kommet, og så må vi se, om det hele falder på plads,« siger sportschef i Sønderjyske, Hans Jørgen Haysen, der kalder Philip Zinckernagel 'en god case'.

»Et eventuelt salg vil stille os med en mindre i truppen. Vi har været og er utroligt glade for Philip, men vi kan også i vores system (4-4-1-1, red.) se, at han ikke passer perfekt ind, så det er en god case at hente ham i 1. division og efter en masse kampe kunne sende ham videre. I givet fald det sker.«

Sønderjyske indleder slutspillet i Superligaen på mandag, når holdet er på besøg i OB. Det bliver altså uden Philip Zinckernagel i truppen.