En skade kommer sjældent belejligt for nogen fodboldspiller.

Det gælder bestemt også for Erik Sviatchenko, som ifølge BTs oplysninger går glip af et potentielt stort skifte fra skotske Celtic til de tyrkiske mestre fra Besiktas på grund af en knæskade, der holder ham ude af spillet i 12 uger.

Den tyrkiske storklub har fulgt den 25-årige forsvarsspiller tæt og var blandt andet til stede i Trondheim, da Sviatchenko skadet måtte humpe ud af Champions League-kvalifikationsopgøret mod Rosenborg for lidt over en uge siden. Dermed kølnedes tyrkernes interesse for Celtic-danskeren.

Med Besiktas ude af billedet kan det dog åbne for FC Københavns muligheder for at hente Sviatchenko ’hjem’ til Superligaen. Ifølge BTs oplysninger jagter de danske mestre fortsat Sviatchenko, som har en stor stjerne hos træner Ståle Solbakken, og som i 2014 var tæt på at skifte fra FC Midtjylland til FCK for omkring 15 mio. kr., indtil den engelske rigmand Matthew Benhams indtog på heden satte en brat stopper for handlen.

Solbakken har tidligere over for BT sagt, at han fortsat gerne ser Sviatchenko i FCK-trøjen, men i første omgang var hans løn i ’Premier League-klassen’ for høj.

Skaden – og dermed den formindskede konkurrence fra andre klubber, herunder Besiktas – kan betyde, at Sviatchenko kan lokkes til København til en lavere pris.

Ståle Solbakken har i længere tid forsøgt at lokke Erik Sviatchenko til FCK.
Ståle Solbakken har i længere tid forsøgt at lokke Erik Sviatchenko til FCK. Foto: Anders KjÔøΩrbye
Vis mere

Der skulle følge BTs oplysninger fortsat være kontakt mellem FCK og Sviatchenko-lejren.

»Det har jeg ikke nogen kommentar til,« lyder det dog fra Ståle Solbakken, da BT spørger ham om interessen for 25-årige Sviatchenko.

Da den tidligere FC Midtjylland-kaptajn humpede ud af Celtics Champions League-kvalkamp mod Rosenborg blev det i første omgang meldt ud, at han ’kun’ skulle være ude i seks uger. Men siden er dommen blevet forlænget til tre måneder.

Den langvarige skade betyder altså, at et muligt skifte til Besiktas for Sviatchenko, som var under opsejling, nu er lagt på is. Ifølge BTs oplysninger havde de tyrkiske mestre ønsket at tilknytte den 25-årige jyde på en lejeaftale med købsoption, og de har haft dialog med Sviatchenkos agent, Allan Bak Jensen.

Erik Sviatchenko bekræfter, at der har været bud efter ham i sommerens transfervindue, men han vil ikke kommentere enkelte klubber. Om FCKs interesse siger han dog:

»Det er Nordens største klub – måske også en af Nordeuropas bedste klubber – som spiller med i Champions League og Europa League. Som det ser ud nu, har man et stærkt hold, så det er kun smigrende, hvis klubben er interesseret i mig.«

Ud over FC København og Besiktas har flere andre europæiske topklubber også været inde i billedet. Blandt andre Besiktas’ konkurrenter fra Fenerbahce, som skal have udfyldt et hul i forsvaret efter Simon Kjærs skifte til Sevilla, samt tyske og franske klubber.

Erik Sviatchenko nyder stor succes i skotske Celtic
Erik Sviatchenko nyder stor succes i skotske Celtic Foto: Russell Cheyne
Vis mere

På de britiske øer har interessen for Sviatchenko været der fra Championship-klubben Queens Park Rangers og ikke mindst Leicester, som danskeren, ifølge BTs oplysninger, var yderst tæt på at lave et stort skifte til i vinterens transfervindue. Interne stridigheder i Premier League-klubben gjorde dog, at det klubskifte ikke blev til noget.

Som følge af Sviatchenkos skade har de fleste af de interesserede klubber nu trukket følehornene til sig. Det er dog ikke noget, det nager forsvarsspilleren, som er fortrøstningsfuld i forhold til hurtigt at komme op i gear igen, så der vil opstå nye karrieremuligheder.

»Timingen er da ikke fantastisk. Det så ud til at, at det var mig, der skulle spille fra start. Jeg fylder 26 år til oktober, og jeg vil gerne spille hver eneste weekend, men nu er jeg skadet, og det er dét, jeg forholder mig til. Det er den identitet, man tager på sig, så må andre spekulere i alle mulige ting om fremtiden: Om man er ved at være klar til at skifte klub, eller om man skal blive, hvor man er. Det fylder ikke noget i mit hoved nu. Lige nu fokuserer jeg på at komme tilbage i den bedst mulige forfatning,« siger Sviatchenko, som understreger, at han på ingen måder er utilfreds med tilværelsen i Celtic, hvortil han kom fra FC Midtjylland i januar 2016.

Siden har han spillet op mod 70 kampe – herunder en håndfuld i Champions League-gruppespillet – og vundet to mesterskaber med den skotske storklub.

Erik Sviatchenko har spillet fem landskampe for Danmark.