Der er Superliga-øjeblikke, som er svære at glemme. Store sejre, nederlag og vilde mål. Og så er der de øjeblikke, der er svære at glemme af en helt anden årsag.

Svinestreger og voldsomme tacklinger har altid været en del af fodbolden, men nogle gange bliver der gået for voldsomt til den.

Det vidner et lille kig i Superligaens arkiver i den grad om.

Vi gør opmærksom på, at billederne i videoen kan være voldsomme.

Her går det helt galt, da Dennis Flinta rammer Andreas Cornelius på anklen, der brækker.
Her går det helt galt, da Dennis Flinta rammer Andreas Cornelius på anklen, der brækker.
Vis mere

Rædsels-anklen og et 'tak for sidst'

Én af de mest gruopvækkende episoder i Superligaen er en, som de færreste FCK-fans nok glemmer.

For i 2015 gik det nemlig helt galt, da hovedstadsklubben mødte Silkeborg.

Der var lige knap gået en halv time af opgøret, da Dennis Flinta med knopperne først uheldigt ramte Andreas Cornelius på anklen. Og der var ingen tvivl om, hvor slemt det stod til. Andreas Cornelius brækkede anklen og sad ude i fem måneder.

»Hold da op, nogle stærke billeder,« kunne man høre kommentatoren sige, da situationen blev vist en enkelt gang i slowmotion.

Sekundet før David Boysen rammer Oliver Lund på knæet.
Sekundet før David Boysen rammer Oliver Lund på knæet. Foto: NENT
Vis mere

En, der også ved, hvordan det føles at blive ramt med knopperne først, er OBs Oliver Lund.

Det var tilbage i 2016 i et opgør mellem Brøndby og OB, hvor David Boysen slap med et gult for en alt for voldsom tackling, der gik ud over Oliver Lunds knæ.

David Boysen indrømmede efter kampen, at der kort forinden sammenstødet mellem ham og Oliver Lund, der begge har en fortid i AB, havde været en lille batalje mellem de to, som han var blevet irrteret over. Tacklingen, som Boysen også indrømmede var for voldsom, var dermed et lille 'tak for sidst'.

I videoen i toppen af artiklen kan du få et gensyn med de to tacklinger, og du kan også få et gensyn med Ronnie Schwartz, André Rømer og Erik Johansson.