Hvad koster en 31-årig dansk angriber, der ene mand kan sætte et dansk fodbold-jordskælv i gang blot ved et klubskifte?

Svaret er ingenting.

FC København har nemlig intet betalt for at hente Nicklas Bendtner til Parken og Superligaen. B.T.s kilder fortæller, at Bendtner er kommet til FCK fra norske Rosenborg på en fri transfer.

Allerede midt i august kunne B.T. løfte sløret for, at Rosenborg var klar til at slippe den kontroversielle dansker uden beregning. Og da det mandag eftermiddag og aften blev aktuelt, var det præcis, hvad der skete.

 (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Her besluttede Ståle Solbakken sig endegyldigt for at gøre Nicklas Bendtner til FCK-spiller. En håndfuld timer senere blev Bendtner præsenteret i den hvide trøje.

Det var ellers ikke en del af Ståle Solbakkens store masterplan, at en af landets mest omdiskuterede idrætsfolk skulle til FCK. Men efter hans angribere begyndte at falde som fluer, skulle der en ny mand ind til den forreste linje.

Solbakken holdt i sidste uge møder med Bendtners lejr op til den afgørende Europa League-kvalifikationskamp mod Riga. Alligevel var det søndag og tidligt mandag svenske Isaac Khiese Thelin, Ståle Solbakken forsøgte at hente til Parken.

Men svenskerens klub, belgiske Anderlecht, fik ikke den angriber, de havde håbet på. Derfor bremsede de tidligt mandag Thelins københavnske skifte - og døren blev åbnet for Nicklas Bendtner.

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Senere mandag meddelte FC København Anderlecht, at de ikke kunne vente længere på Thelin - og at de nu ville gå videre til et andet og billigere alternativ.

Det alternativ var Nicklas Bendtner, som i løbet af få timer blev udstyret med en kontrakt af fire måneders varighed og en spritny hvid FCK-trøje.

Dén trøje fik tirsdag nummer 32 klistret bagpå. Nu er spørgsmålet blot, hvornår den kommer i brug?

FC København spiller næste gang søndag den 15. september i Hobro og igen fire dage senere i Europa League mod schweiziske Lugano på hjemmebane.