Gennem mange år har William Kvist og FC København virket uadskillelige.

Men nu er det slut.

Klubben meddeler nemlig på sin hjemmeside, at den tidligere spiller ikke genopstiller til bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, når der afholdes generalforsamling 21. april.

»Vi skylder William stor tak for hans indsats i bestyrelsen. Han tog en stor og vanskelig opgave på sig, da klubben havde brug for det, og han har siden været bindeled mellem den sportslige afdeling og bestyrelsen,« siger bestyrelsesformand Allan L. Agerholm.

William Kvist genopstiller ikke til bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix
William Kvist genopstiller ikke til bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nyheden på FCKs hjemmeside nævner intet om, hvorfor William Kvist fratræder. Den indeholder heller ikke ord fra hovedpersonen selv.

Derfor ringede B.T. selv til at Allan Agerholm for at få det hele uddybet.

»Det er ikke noget, vi kommenterer yderligere på. Jeg har den holdning, at når det drejer sig om personer, så kommenterer vi ikke eksternt på det. Det er ligegyldigt, om det er medarbejdere eller bestyrelsesmedlemmer,« fortæller bestyrelsesformanden til B.T.

Er der en konflikt bag det her?

»Nej, det er der bestemt ikke.«

Han har selv valgt at gå?

»Det kan jeg af indlysende årsager ikke svare på.«

Spørger man William Kvist, er han nok ikke helt enig i bestyrelsesformandens udlægning. I et opslag på Facebook skriver han, at han er blevet uønsket i klubben.

Den 38-årige William Kvist blev valgt til bestyrelsen i august 2019 og har spillet over 400 kampe for FC Københavns førstehold.

Nu sætter klubben jagten ind på en ny kandidat, hvor der vil være »fokus på at finde en med stor erfaring og international indsigt i fodboldbranchen for at sikre, at vi (de, red.) også fremadrettet har de kompetencer i bestyrelsen.«

William Kvist var også i en årgang sportslig leder i FC København.