Hvad sker der i AGF, spørger chefredaktør for Aarhus Stiftstidende, Jan Schouby, om.
Hvad sker der i AGF, spørger chefredaktør for Aarhus Stiftstidende, Jan Schouby, om. Foto: Henning Bagger

AGF tabte for sjette gang i træk på hjemmebane, da de mandag mødte Silkeborg med tidligere AGF-træner Peter Sørensen ved roret. Nederlaget sendte AGF tilbage som nedrykningsfavorit. I onsdagens BT debat giver chefredaktør hos Aarhus Stiftstidende, Jan Schouby, sit bud på, hvorfor det poteniale, så mange taler om i Aarhus og AGF, aldrig bliver indfriet.

AGF er tæt på at rykke ned for fjerde gang på 12 år igennem ni trænere. Hvad er problemet?

»En del af problemet er, at AGF aldrig holder igen med at bruge penge på de dyre trænere, som alle vil have. Kigger man tilbage på Ove Pedersen, så stod han for at forsvare en sejr hjem med dødbolde og fysik. Han bliver fyret, og Erik Rasmussen kommer ind og vil have lækkert og offensivt fodbold. Så ryger han ud, og ind kommer Peter Sørensen, der ligesom Ove Pedersen vil have spillere, der kan spille hårdt fysisk fodbold. Så fyrer man ham og ansætter Morten Wieghorst, der ligger tæt på Erik Rasmussen, og direktionen lægger hele akademiet efter Wieghorsts spillestil. Så ryger han i problemer med direktionen og ind kommer Glen Riddersholm. Og AGF er tilbage ved en træner, der vil spille hårdt fysisk fodbold med lange bolde,« siger Jan Schouby og fortsætter:

»Det svarer til, at Enhedslisten lægger et partiprogram, som Kristian Thulesen Dahl skal føre ud i livet. Og et år efter bytter de rundt igen. Det er altså ikke trænernes skyld, men direktionens,« siger han.

AGF

Hvad er håbet for AGF?

»Det, der nu er tilbage, er ikke et hold. Det er ikke til at se, hvad AGF er, og hvad de vil? Og Glen Riddersholm har alligevel haft et års tid. Hvis de rykker ud igen, så er der en risiko for, at de går konkurs. Der er ikke flere skud i bøssen,« siger Jan Schouby og fortsætter:

jacobglenpix234

»Hvad skulle argumentet være for investorerne at hjælpe AGF? Der er kun hjertet tilbage. Tilhængerne er det mest hårdt prøvede i Danmark. De fik kunstigt åndedræt efter pokalfinalen sidste år, men en ny tur i 1. division vil være en katastrofe. Hvis ikke en mesterskabstræner, en succesfuld direktør og sportsdirektør fra Randers og gode sponsorater kan redde AGF, hvad så?,« spørger han retorisk.

AGF møder mandag AaB i Aalborg og tager ugen efter i mod dem på Ceres Park, hvor syvende gang måske bliver lykkens gang.

SMS

Hitter på Facebook