FC København kan højest sandsynligt se frem til en politianmeldelse, fordi de har brugt angriberen Fanendo Adi, selvom han ikke havde arbejds- og opholdstilladelse.

Det var en ren erkendelsessag for FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen, da han søndag aften for rullende kameraer indrømmede, at klubben havde brugt den nye nigerianske angriber Fanendo Adi, inden han havde fået arbejds- og opholdstilladelse.

Men selvom Carsten V. Jensen fik det til at lyde som om, overtrædelsen ikke var specielt slem, ser myndighederne langt mere alvorligt på sagen. Det fortæller chefkonsulent hos styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, Susanne Hjortshøj.

- Vi kan ikke udtale os om den konkrete sag, men generelt kan jeg sige, at hvis vi som myndighed bliver opmærksom på, at der er sket en overtrædelse af udlændingelovgivningen, så anmelder vi det altid til politiet.

Udlændingeloven siger, at man skal have arbejdstilladelse for at arbejde i Danmark. Noget, som Fanendo Adi altså ikke havde. Derfor kan FC København formentlig se frem til en politianmeldelse inden for de næste par dage. Men det er faktisk ikke kun københavnerne, der kan blive straffet. Også Adi kan få problemer:

- Det er strafbart både for arbejdsgiver og arbejdstager at arbejde uden arbejdstilladelse. Og her er strafferammen bøde eller fængsel, siger Susanne Hjortshøj, der dog understreger, at de ikke har noget med selve strafudmålingen at gøre.

- Det er ude af vores hænder, når vi anmelder det til politiet. Det er op til dem at vurdere de strafbare forhold, og om de vil sigte både arbejdstager og arbejdsgiver.

Vi forsøger i øjeblikket at få en kommentar fra politiet.