Andreas Cornelius slår tilbage mod Cardiffs kontroversielle ejer Vincent Tan, som ifølge den danske angriber ikke ved noget som helst om fodbold.

Andreas Cornelius trænede mandag med hos FC København efter sit overraskende skifte hjem til Superligaen fra Cardiff og Premier League, hvor det kun blev til få indhop.

I Cardiff oplevede Andreas Cornelius at blive gjort til syndebuk i pressen, hvor opfattelsen var, at danskeren på ingen måde havde levet op til overgangssummen, der lå på anslåede 75 mio.kr.  

Blandt andet skulle klubbens ejer, milliardæren Vincent Tan fra Malaysia, have sammenlignet Cornelius med en Toyota, selvom han mente, at angriberens pris svarede til at købe den noget dyrere Bentley.

Det fortalte en unavngiven kilde tæt på ejeren til avisen Daily Mirror:

- Mackay blev bedt om at gå ud og købe en Bentley. Han fik penge til at skaffe nogle spillere af international klasse, men Mr. Tan føler, at Mackay i stedet købte en Toyota, lød kritikken møntet på Cornelius og den fyrede manager.

Selv har Andreas Cornelius kun et skuldertræk til overs for den varmblodede Cardiff-ejer. 

- Jeg har aldrig mødt ham, så det må stå for hans egen regning, siger han først, men fortsætter så:

- Det viser bare, at han ikke har forstand på fodbold, for man kan jo ikke sammenligne fodboldspillere med biler. Du ved jo ikke, hvad du får på samme måde, som når du køber en bil. Der er mange andre faktorer, der spiller ind, så du kan ikke bare sammenligne det på den måde, siger Andreas Cornelius. 

Han nyder at være tilbage i FCK, hvor den første træning både bød på forskellige intervalspil og en hård tackling fra norske Daniel Braaten.

- Det er dejligt at være tilbage, synes jeg. Nu kan jeg bare fokusere på at få det hele på skinner igen, siger Andreas Cornelius og afviser, at skiftet tilbage til dansk fodbold udelukkende skal ses som et skridt tilbage i forhold til niveauet i Cardiff. 

- Selvfølgelig er Superligaen et tilbageskridt i forhold til Premier League, men rent udviklingsmæssigt er det ikke et skridt tilbage, men næsten et skridt frem for mig, siger han.