31. spilledag i Superligaen havde ALT. 

Og her får du B.T.s benhårde dom over runden, hvor FCK fejrede guld på en rasteplads, hvor en ny helt viste sig på Vestegnen, Dr. Jekyll og Mr. Hyde var på spil og én af Superligaens største stjerner gik amok på Twitter.  

Mathias Kvistgaarden har flikflakket sig lige i hjertet på Brøndby-fansene i dette forår, hvor han er blomstret op som en af sit holds bedste. For nylig skrev han under på en ny kontrakt med klubben, og det fejrede han med et opturshattrick i form af tre bizarre mål mod FCNs vingeskudte guldkandidater. Spørgsmålet er, om BIF-talentet kan ‘lave en Lindstrøm’ og træde helt frem i profilrækken i Superligaen og blive et kæmpe salg i nærmeste fremtid?

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Pedro Ferreira var syndebukken i en flok af søvnige drøvtyggere, der uden at løfte så meget som en klov blev slagtet i en ultraafgørende kamp for nordjyderne, hvor overlevelsen kunne sikres. Portugiseren var allerværst blandt AaBerne med en elendig halv time, inden han blev offentligt ydmyget med en udskiftning midt i første halvleg i det pinlige 1-2-nederlag til Lyngby.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det var et vaskeægte WTF-moment, som OBs svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Yankuba Minteh, gav os fredag. Startede kampen i pink støvler, men sejlede rundt og faldt flere gange, inden han skiftede til sine normale sorte støvler fem minutter inde i kampen. Han nåede kun godt en halv times spil, inden han til stor frustration blev skiftet ud af Andreas Alm - og så krydrede han den lige med at tale i telefon med sin agent på lægterne. Vi har knap samlet vores kæber op igen.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det var en fed fight gutter, men I blev desværre stoppet af et fantastisk hold fra Vestegnen. Jeg kan ikke vente med at se det sidste afsnit af 'Guldjagten'.«

Kamil Grabara holdt sig ikke tilbage, da FCK erobrede guldet foran FC Nordsjælland. Den flabede FCK-keeper sendte tweetet afsted kort efter FCNs ydmygende 5-1-nederlag i Brøndby, som sikrede københavnerne guldet. Siden fulgte en række hånende sange fra FCK-spillerne mod FCN, som i foråret har været fulgt af et tv-hold fra Viaplay i dokumentarserien ‘Guldjagten’.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Efter at have sikret sig guldet med en hårdt tilkæmpet sejr i Viborg raidede FC Københavns stjerner en Circle K-tank midt i det mørke Jylland for alt, hvad der duftede af øl, som var de en frådende flok tørstige vinder-vikinger. 

Der blev danset, drukket og skrålet på parkeringspladsen, og festlighederne fortsatte på busturen hjem til Frederiksberg, hvor tyrkiske tilstande ventede med tusindvis af fejrende FCK-fans på bydelens rådhusplads. Det har sjældent været smukt fra de forsvarende mestre i det forgangne års tid, men træner Jacob Neestrup fik med en kamp tilbage af sæsonen sit mandskab over stregen, og så var the double hjemme. Stor triumf.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

FC Nøj-hvor-har-det-været-ringe. De unge gutter fra Farum er imploderet i dette forår, hvor det hele skulle afgøres, og de har smidt et forspring på utrolige otte point. Med en pinlig omgang 1-5-buksevand på Brøndby Stadion smed man mesterskabet på mest ydmygende vis - og man kan ikke lade være med at give salget af Andreas Schjelderup og trænerskiftet en stor betydning for kollapset. Uanset, om Farum-drengene så selv køber den præmis eller ej.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kamil Grabara (FCK)

Willy Kumado (LBK) - Yann Bisseck (AGF) - Rasmus Lauritsen (Brøndby IF) - Kolbein Finnson (LBK)

Mikkel Duelund (AGF) - Tochi Chukwuani (LBK) - Gustav Isaksen (FCM)

Søren Tengstedt (SIF) - Mathias Kvistgaarden (Brøndby IF) - Emmanuel Sabbi (OB)