OB fik torsdag nok af de magre resultater hos førsteholdet, og det kostede cheftræner Andreas Alm jobbet.

Klubben meldte samtidig ud, at Søren Krogh er midlertidig træner året ud, og dermed er jagten sat ind på at finde den rette mand til at varetage sædet i den kriseramte Superliga-klub.

B.T. har tidligere kunnet fortælle, at Niels Frederiksen længe har været på den kriseramte klubs sportschef Björn Wesströms radar, men den forhenværende Brøndby-træner har ikke bidt på, og nu peger B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge, på David Nielsen som oplagt emne til at rette op på skuden.

»Niels Frederiksen har længe været et varmt navn i Ådalen – også før Alms tid. OB har kurtiseret ham i et stykke tid – men fynske Niels, der altid præsterer, har ikke bidt på maddingen fra Wesström. Måske skræmt af den voldsomme transferpolitik under svenskeren – vi husker Niels Fredriksens holdning til den store udskiftning i Brøndby-transfervinduerne,« siger Lasse Vøge og tilføjer:

Niels Frederiksen stoppede i Brøndby for et års tid siden. 
Niels Frederiksen stoppede i Brøndby for et års tid siden.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Så derfor giver det langt mere mening at kigge på David Nielsen, hvis spidskompetence er at forløse uforløst potentiale – og en mere uforløst størrelse end OB findes ikke i dansk fodbold.«

»I David Nielsen ville OB få et radikalt stilskifte på sidelinjen – fra introvert til flammende ekstrovert. Og banker man lidt på de rustne Superliga-vandrør, så lyder det, at Nielsen er interesseret i den ledige stol i Odense,« lyder det fra Lasse Vøge, som peger på, at David Nielsen ville skulle samarbejde med en særdeles magtfuld sportsdirektør i OB.

»Eneste udfordring, som jeg ser det; hvordan vil en stærk leder som David Nielsen fungere i et fynsk setup, hvor direktør Wesström har så meget magt, at han indimellem har bestemt OB-opstillingen,« forklarer Lasse Vøge og pointerer, at Søren Krogh nu også får chancen for at vise sit værd som cheftræner året ud:

»Og så er der selvfølgelig Søren Krogh. En respekteret fagmand og en meget vellidt skikkelse i Ådalen. Man kan ikke udelukke, at han med en pointstime i resten af 2023 kan bringe sig i spil som permanent chef i OB.

David Nielsen var senest i AGF. 
David Nielsen var senest i AGF.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

David Nielsen var senest cheftræner i AGF og stoppede i den aarhusianske klub i sommeren 2022. Niels Frederiksen kvittede jobbet i Brøndby for et års tid siden.