Lyt til artiklen

KOMMENTAR

Kære fodboldfans

Det er jer, der får fodbolden til at leve. Uden jer fandtes professionel fodbold ikke. Hvem skulle betale spillernes løn, hvis ikke I kom på stadion, så kampene i fjernsynet og købte de produkter, klubbernes sponsorer reklamerer for? Hvem gad have lyd på, hvis ikke man kunne høre jer, og hvem gad se på tomme tribuner uden jer og jeres tifoer? Nej, vel? Uden fodboldfans, ingen professionel fodbold. Og uden jer ikke noget fedt job til mig.

Alligevel bliver jeg simpelthen nødt til at stille endnu et spørgsmål. Eller måske to: Behøver I være så sindssygt irriterende at diskutere med samtidig med, at I er så uundværlige? Jeg bliver vanvittig! Behøver I være så mistroiske over for, hvad vores motiver er for at skrive, som vi gør?

Jeg bliver seriøst vanvittig af at forsvare over for Brøndby-fans, at vi aldrig skriver negativt om FCK, fordi vi er bange for Ståle Solbakken, eller fordi deres pressechef er en af mine bekendte. Jeg bliver vanvittig af at svare FCK-fans på, om det er rigtigt, at BT står for Brøndby Tidende.

Engang måtte russisk politi beskytte mig mod rasende FCK-fans, der ville have fat i mig, fordi jeg var et Brøndby-svin! Og jeg bliver vanvittig af at høre fra jyske fans, at vores fodbolddækning er det rene københavneri. Ja, jeg bor i København, og det er der mit arbejde ligger. Men jeg er hverken født eller opvokset der, men i Gilleleje, som jeg elsker, men som eddermame er en lille bonderøvsflække meget langt fra København.

Vores fodboldkommentator er født i Svendborg og opvokset i Varde. Nyhedschefen er fra Mors. Vores digitale manager er fra Aalborg. BTs chefredaktør er fra Skanderborg.

Tro det eller ej, men jeg holder ikke med nogen. Ikke nogen fast, men måske et hold engang imellem. Sådan fra sæson til sæson, hvis jeg synes, de gør noget godt eller fortjener en succes. Jeg kan huske, at jeg i enkeltsæsoner har holdt med følgende klubber (i alfabetisk rækkefølge for ikke at give indtryk af, at nogle er vigtigere end andre): AaB, Brøndby, B1903, Hobro, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Sønderjyske og i øjeblikket holder jeg med Helsingør, fordi det er den klub, der kommer tættest på min hjemby. Jeg har sikkert glemt nogle, for jeg er troløs, når det kommer til klubber. Kun fodbolden som sådan er jeg loyal overfor.

I øjeblikket er Superliga-strukturen til debat. Jeg har argumenteret for, hvorfor jeg synes, 10 hold er en god idé. Jeg synes, dansk fodbolds elite skal være så stærk som muligt, og det bliver den bedst, hvis man deler pengene ud til så få som muligt. Men det betyder ikke, at jeg er i lommen på hverken tv-selskaber eller storklubber. Det er fordi min holdning til dansk topfodbold er elitær. Andre kan have virkelig gode argumenter for at udvide til 16 hold.

Please. I behøver ikke skyde mig eller mine kollegaer noget i skoene. Vi vil ikke genere jer. Hvis vi skriver om de klubber, I ikke holder med, er det, fordi vi synes, der er en god historie. Hvis vi undlader at skrive om jeres klubber, er det fordi vi ikke har set den gode historie. Vi kan have sovet i timen. Vi kan have taget fejl. Men vi har næppe taget parti. Hvis vi skriver om noget, I synes er kedeligt eller ligegyldigt, er det fordi andre synes, det er sjovt eller vigtigt. Vi kender vores kunder.

Kære fodboldfans: Jeg elsker jer. Jeg ville blot ønske, vores forhold ikke var så kompliceret.