På en fornem første halvleg vandt FC København søndag sikkert med 4-0 på udebane i Helsingør.

Der var klasseforskel, da FC Helsingør søndag tog imod den forsvarende mester fra FC København i Alka Superligaen.

Gæsterne vandt uden problemer med 4-0. Sejren blev grundlagt efter en første halvleg, hvor FCK-offensiven kynisk straffede Helsingørs fejl.

Trods en flot kulisse, der bød på en ny tilskuerrekord i FC Helsingør, havde værterne intet at stille op. FCK var altdominerende både på og uden for banen, hvor de medrejsende fans vandt lydbilledet.

Pieros Sotiriou scorer og bringer FC København foran 1-0 mod FC Helsingør i 9. spillerunde af Premier League.

Hjemmeholdet gav debut til nyerhvervelsen Osama Akharraz, der er kommet til klubben på en fri transfer. Angriberen fik dog ikke debut i en kamp, hvor Helsingørs største udfordring var i defensiven.

Favoritværdigheden lå på forhånd hos gæsterne, og der var heller aldrig tvivl om udfaldet i kampen, hvor FCK særligt i første halvleg viste klassen.

Med tre mål på 33 minutter var kampen reelt afgjort. Først med en flot scoring af Pieros Sotiriou efter syv minutter og dernæst to af angrebskollega Andrija Pavlovic, der flittig udnyttede de mange fejl fra Helsingør-defensiven.

Værterne havde svært ved at håndtere FC Københavns fysiske styrke, og Ståle Solbakkens mandskab skabte chancer efter behag. Dog slap gæsterne foden fra speederen efter pausen, hvor Helsingør kom klart bedre med.

Andrija Pavlovic scorer til 2-0 for FC København mod FC Helsingør.

Efter 73 minutter følte Helsingørs Nicolas Mortensen og størstedelen af de 5348 fremmødte tilskuere sig snydt for et straffespark, men dommer Peter Kjærsgaards fløjte forblev tavs.

I stedet for en reducering lukkede Sotiriou kampen af med et velplaceret langskud til slutresultatet 4-0 i det 83. minut.

Med sejren står FCK noteret for 15 point efter ni kampe, mens Helsingør fortsat har ni point.

Andrija Pavlović scorer til 3-0 for FCK mod FC Helsingør.