Lyt til artiklen

Sølle seks måneder og 22 kampe.

Det var, hvad det blev til i AaB-sædet for Lars Friis, inden han onsdag morgen blev sparket ud af den haltende nordjyske klub, der hentede Friis efter langstrakte forhandlinger med Viborg.

Fyringen, der har karakter af en Superliga-bombe, kommer som en overraskelse for B.T.s fodboldkommentator Lasse Vøge, der rynker på brynene over den sportslige ledelse i AaB.

»Det virker på mig som en overreaktion at fyre Friis. AaB spillede ikke som et hold i dyb krise, selvom sejrene udeblev. Det er kun halvanden uge siden, de slog FCM i Herning. Man sad med fornemmelsen, at brikkerne nok skulle falde på plads.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Og så er det heller ikke lang tid siden, at ledertyper som Rasmus Thelander og Jacob Rinne forlod truppen. Det virker underligt, at den sportslige ledelse ikke kunne forudse, at sæsonstarten ville blive problematisk,« siger fodboldkommentator Lasse Vøge.

For nylig vakte det opsigt, at AaB-ledelsen valgte at sælge forsvarsprofilen Mathias Ross for at få pengene til at stemme – og det efter, at det danske transfervindue smækkede i, så Friis reelt var efterladt med to seniorspillere til midterforsvaret.

»Men der kan jo være ting, som vi beskuere ikke kender til. Og der har været rygter om smækkede døre på Hornevej efter det problematiske salg af Mathias Ross. Det er ren spekulation fra min side, men måske var forholdet mellem Lars Friis og den øvrige ledelse blevet for anstrengt til, at man kunne komme videre. Det kunne være spændende at bore lidt i.«

Godt og vel et kvarter, efter AaB smed bomben med fyringen af Friis, kastede man en ny håndgranat i Superligaen.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den tidligere mestertræner Erik Hamrén er tilbage i det nordjyske på en kontrakt, der i første omgang løber til sommeren 2023 – og med den aftale sætter Hamrén sin AaB-status på spil.

»Og så hiver man Hamrén ind. Okay! Han er en kulthelt i Aalborg, og han hev guldet til Nordjylland. Men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at han bliver en succes i 2022. Han overtager en trup, som fremstår som lidt af en rodebutik.«

»En lidt flagrende målmand, en helt ny usammenspillet defensiv, et angreb uden en topscorer-type, en uhyre skrøbelig profil i Lucas Andersen. Hamrén sætter i den grad sin nordjyske heltestatus på spil,« siger Lasse Vøge.

Første opgave for Hamrén bliver på lørdag, når AGF venter i Aarhus. Han overtager et AaB-hold, som er nummer 11 og under nedrykningsstregen.