Sønderjyske tog fusen på de danske mestre fra FC Midtjylland og vandt velfortjent 2-0.

Og sønderjyderne så gode ud. Rigtig gode ud.

Det samme kan ikke siges om Midtjylland, som må være ret så bekymrede, inden det gør løs i Champions League-kvalifikationen i den kommende uge.
Den australske keeper var brandvarm og hjalp en god defensiv med at holde Midtjylland fra at score. Sådan stempler man ind i dansk fodbold!

Karakter: 8


'Sory seems to be the hardest word. It's sad, so sad, it's a sad, sad situation....' Puha, Kaba. End ikke en Elton John-solo kan redde situationen. Det var bare ikke særligt godt.

Karakter: 3

Sønderjyske (3-5-2):

Lawrence Thomas 8
Stefan Gartenmann 7
Pierre Kanstrup 7
Patrick Banggard 7
Marc Dal Hende 7
Mads Albæk 6
Victor Ekani 6
Rilwan Hassan (ud 78.) 7
Alexander Bah 8
Anders K. Jacobsen (ud 84.) 7
Julius Eskesen (ud 63.) 6

​---
Haji Wright (ind 63.) 7
Rasmus Vinderslev (ind 78.) UB
Johan Absalonsen (ind 84.) UB

FC Midtjylland (4-2-3-1):

Jesper Hansen 7
Dion Cools 6
Erik Sviatchenko 4
Alexander Scholz 5
Paulinho 5
Nicolas Madsen (ud 67.) 5
Jens-Lys Cajuste 5
Anders Dreyer (ud 68.) 7
Bozhidar Kraev (ud 63.) 4
Awer Mabil (ind 78.) 4
Sory Kaba 3

---

Junior Brumado (ind 63.) 5
Evander (ind 67.) 5
Pione Sisto (ind 68.) 5
Gustav Isaksen (ind 78.) UB

VAR-behar
Det var på mange måder en historisk Superliga-kamp, Sønderjyske og Midtjylland spillede fredag aften. For første gang i dansk fodbolds historie var VAR-systemet i brug i den danske liga. Men det var ikke meget, vi så til systemet i denne omgang. Og det er måske ikke helt så skidt, når man tænker på, hvor meget systemet har været diskuteret i fodboldens verden. Lad os se, om det fortsætter.

Lawrence of Haderslev
Sønderjyskes nye keeper Lawrence Thomas fik sin debut for sønderjyderne. Og hold da op, en stærk præstation. Det lader til, at Glen Riddersholm helt unødvendigt har kørt over grænsen for at få billig bland-selv til 3,99, når guldet hele tiden har ligget i Australien. Stærk signing!

Bekymrende for FCM...

FC Midtjylland skal nok få gang i maskinen i Superligaen. Dertil er truppens kvalitet simpelthen for stor. Men det må skabe dybe panderynker hos Brian Priske, at det ikke klikker bedre på nuværende tidspunkt, når man står overfor nogle af de vigtigste europæiske kampe i klubbens historie. Man vil i et europæisk gruppespil, og når spillet ikke fylder bedre på nuværende tidspunkt, så bliver det svært mod schweiziske Young Boys i den kommende uge.