Total nedsmeltning.

Sådan må man beskrive de minutter efter pausen, hvor Brøndby gav sejren væk til Randers, der gladeligt kvitterede med tre point og en sejr på 4-2.

To mål på tre minutter af Randers' bedste mand, Vito Hammershøj-Mistratri, sendte Brøndby til tælling i et opgør, hvor de ellers kom foran efter et kvarters tid og virkede i kontrol efter Hjörtur Hermannssons føringsmål.

Men Randers ville det anderledes. Tosin Kehinde udlignede inden pausen, og så indtraf de skæbnesvangre minutter i anden halvlegs start for Brøndby.

Selv ikke topscorer Mikael Uhre kunne score på det straffespark, Simon Hedlund tilkæmpede sig. Svenskeren reducerede ellers kort efter og skabte lidt spænding i slutfasen. Den dræbte indskiftede Tobias Klysner med sit mål til slutresultatet 4-2 i en kamp, der snildt kunne have haft flere mål på tavlen.

Han var Randers' klart bedste mand, og uden ham var der ikke meget offensivt spræl. For han var her, der og alle vegne. Det er sjældent, man ser en spiller, der oprigtigt virker så glad for fodboldspillet og legen med bolden. Hans spilleglæde smitter af på holdkammeraterne. Og så skader det ikke, at de tekniske færdigheder er en fornøjelse for publikum. Han leverede.

Karakter: 5

Han plejer at være Brøndbys bedste, men anfører Andreas Maxsø havde en mareridtskamp, hvor han var indblandet i tre af fire Randers-scoringer. Værst gik det, da han spillede en hovedrolle i kollapset efter pausen, hvor han også begik straffespark. Det var en total nedsmeltning. Hidtil har sæsonen været fejlfri fra hans side, men mod Randers ramte han en grim stime.

Morten Fendrup (ind: 77.) UB

Da Randers kom på 1-1, troede man næsten, at Tosin Kehindes friløber var blevet spildt med det lange træk forbi Marvin Schwäbe. Men Vito Hammershøj-Mistrati var løbet med, og i stedet for at sparke på mål lagde han den elegant tilbage til Kehinde, der kunne få sin scoring. Flot lavet. De fleste ville have taget skuddet. Men Randers' offensive es havde køligheden, og det tog fusen på Brøndby-spillerne.

Alle Jesper Lindstrøms afslutninger. For pokker, hvor han skød. Og for pokker, hvor han missede. Langt, langt forbi. I første halvleg tog han et frispark i en god position på banen. Direkte i muren. Jubel fra publikum. Riposten fik han også ramt. Direkte i muren. Jubel igen. Og tredje og sidste gang sparkede han den næsten ud af stadion. Jubel nok en gang.

For Randers var det en tiltrængt sejr og et godt boost i forberedelserne til pokalfinalen senere på måneden. For Brøndby stiller resultatet flere spørgsmål, end det giver svar. For en sejr i næste runde over Midtjylland bringer dem – til trods for kollapset i Randers – tilbage i guldduellen inden de resterende runder. Kan træner Niels Frederiksens fundament rejse sig, når presset er allerstørst? Uh, det er et spørgsmål, ingen har lyst til at svare på. Men det skal Brøndby på søndag. For av, hvor gjorde den ondt i Randers.