Brøndby tog søndag aften en dramatisk sejr på 3-2 over bundproppen Vejle.

Gæsterne fra Jylland kom overraskende foran i kampen på et straffespark, som Sigurd Rosted fik dømt imod sig på en forseelse mod Allan Sousa, og brasilianeren, som Brøndby bød på i seneste transfervindue, var sikkerheden selv på ellevemeteren. Med en panenka viste Sousa sin underholdningsværdi.

Brøndby fik udlignet ved Andreas Bruus, der løb bagom gæsternes forsvar og fik en lækkerbisken af en aflevering fra Simon Hedlund, som wingbacken konverterede til et mål.

Det viste sig at være en ringe trøst, for efter pausen kom Vejle foran igen, da Sigurd Rosted atter en gang var involveret – eller rettere det var han netop ikke, han snorksov for at være ærlig – og Lukas Engel kom bagfra og headede et indlæg ind.

Brøndby vandt 3-2 over Vejle.
Brøndby vandt 3-2 over Vejle. Foto: Claus Bech
Vis mere

Længe så det ud til, at Vejle ville få sæsonens første sejr, men så skiftede Niels Frederiksen Blas Riveros ind, og han fandt Mikael Uhre, der kunne udligne til 2-2.

Og så startede festen for alvor for Brøndby, der også kom foran og tog alle tre point, da ligeledes indskiftede Christian Cappis via stolpen bankede kuglen ind.

Det fik Jerome Opuku til at miste fatningen, og han fik få minutter senere et rødt kort at tage hjem på. Det var godt nok dumt.


På en dag, hvor mange af holdkammeraterne ikke var sig selv, kunne Josip Radosevic boltre sig med det sædvanlige høje niveau. Kroaten har en enorm vigtig rolle på det her mesterhold fra sidste sæson og bliver bare ved med at give mere og mere af sig selv.

Karakter: 5


Sådan kan du også gøre dig selv upopulær. Den norske midterforsvarer var i begge målgivende situationer helt fra den og meget ufokuseret, og når du i en anden spiller som Marko Divkovic har endnu én, der er pivringe, mens resten heller ikke præsterer optimalt, risikerer du at komme bagud til et hold som Vejle. Og være tæt på at tabe.

Karakter: 1

Brøndby 3-4-3

Thomas Mikkelsen 3
Sigurd Rosted (ud: 64.) 1
Andreas Maxsø 4
Kevin Tshiembe 3
Andreas Bruus (ud: 79.) 3
Josip Radosevic (ud: 79.) 5
Anis Ben Slimane 2
Kevin Mensah 3
Simon Hedlund (ud: 79.) 4
Marko Divkovic (ud: 64.) 1
Mikael Uhre 4

---

Christian Cappis (ind: 64.) 5
Andrija Pavlovic (ind: 64.) 3
Blas Riveros (ind: 79.) UB
Jagvir Singh (ind: 79.) UB
Morten Frendrup (ind: 79.) UB

Vejle 3-5-2

Sten Grytebust 2
Denis Kolinger 2
Manjrekar James 4
Jeroma Opoku (udv. 90.) 3
Tobias Mølgaard 5
Jacob Schoop 2
Hallur Hansson 3
Mouhamadou Drammeh (ud: 73.) 5
Lukas Engel (ud: 69.) 4
Allan Sousa 4
Andres Ponce (ud: 73.) 3

---

Heron Crespo da Silva (ind: 69.) 1
Luka Djordjevic (ind: 73.) UB
Hans Høllsberg (ind: 73.) UB
Kevin Custovic (ind: 85.) UB

Simon Hedlunds aflevering var af allerhøjeste karakter og fortjener denne hyldest. Vejles forsvar og i særdeleshed Lukas Engel så helt forstenet ud, da svenskeren timede og sendte en meget præcis bold igennem til den fremadstormende Andreas Bruus. Lige dér var der lidt Michael Laudrup over ham, den danske helt, vi lørdag aften fik kåret til det største sportsnavn i de seneste 125 år.

Et års tid efter den helt forfærdelige knæskade, som Blas Riveros fik i sin allerførste kamp for Brøndby, var han endelig tilbage på banen denne søndag aften. Minsandten, om han ikke også denne gang som i den skæbnesvangre kamp mod OB fik en afgørende fod med i spillet. Han er jo en guldfugl for Brøndby.

Brøndby fik på få minutter vendt det hele, så holdet gik fra at være i krise til at komme i top-6. Sådan kan verden se så forskellig i løbet af en enkelt kamp. Vejle var yderst tæt på at få sæsonens første sejr, men når det ikke sker på en aften som denne, kan det være svært at se, at holdet skal overlevei Superligaen.