AGF var ved at smide en sikker sejr væk mod Vejle - men de holdt fast og vandt 4-2.

Det var lige ved at blive spændende.

For efter en overbevisende 3-0-føring var AGF klar til at cruise sejren i land.

De luftstærke AGF'ere tromlede hen over Vejle-forsvaret allerede i første halvleg. Her blev to flotte indlæg eksekvereret perfekt af henholdsvis Patrick Mortensen og Frederik Tingager.

Jon Dagur Thorsteinsson fulgte op med en hårdt tilkæmpet scoring. Alligevel fik Vejle sneget sig op på 2-3, men Benjamin Hvidt fik lukket kampen i de døende minutter til 4-2.

AGF er i gang.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:

Stærk præstation af den nye AGF'er, der spillede på et fantastisk højt niveau i kampens første 30 minutter. Han har fået nummer 10 i AGF, og selvom det nok ikke er den nye Laudrup, de har fået til holdet, så viste han lige præcis, hvorfor han kan blive en kæmpe profil for David Nielsens tropper.

Karakter: 8

Det nytter ikke noget at være næsten to meter høj, når man ikke kan vinde en luftduel. Det var virkelig sløjt at se på. Godt nok reddede han fint bolden på stregen i løbet af kampen, men Vejle har en massiv hovedpine i midterforsvaret.

Patrick Olsen er en perfekt David Nielsen-spiller
Det kan godt gå hen og blive rigtig godt for Patrick Olsen i AGF efter skiftet fra AaB. Han leverede en flot præstation i sin Superliga-debut for aarhusianerne med en toneangivende indsats på midtbanen. Han er aggressiv, hårdt kæmpende og fin på bolden. Det er lige præcis, hvad fansene i Aarhus kan lide. Og noget kan tyde på, at de måske er ved at få sig en ny yndling.

Syleskarpe specialister
AGF-spillerne var bare syleskarpe på indlæg, dødbolde, indkast. Hele molevitten. De to mål i første halvleg kom efter knivskarpe indlæg, der gennemhullede Vejles forsvar. AGF-fansene må have, som når man får to vingummier i en Astronaut-is. Man ved, man er vidne til noget helt specielt, og det handler bare om at nyde det.

Sløje Vejle
Vejle har en helt speciel blanding af spillere, som er svære at blive kloge på. Jo, de gjorde kampen spændende i nogle minutter, men det ville have været tyveri ved højlys dag, hvis de fik point med hjem. Offensivt har de flere navne, der lader til at gemme på noget godt, men defensiven må bekymre. Det så virkelig, virkelig dårligt ud på dødbolde.