Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC Midtjylland gav de slunkne guldchancer lidt kunstigt åndedræt med en stensikker 4-1-sejr ude over bronzevinderne fra Silkeborg IF.

Edward Chilufya åbnede ballet med en scoring efter syv minutters spil.

I anden halvleg blev Mads Døhr Thychosen – ret uforudset – dobbelt målscorer. Juninho stangede 4-0-scoringen i nettet, inden Anders Klynge fik pyntet på resultatet i overtiden.

Herunder kan du læse B.T.s dom over opgøret:

Han stod længe og bad en intens og insisterende bøn på sidelinjen inden opvarmningen. Og de højere magter må have hørt Edward Chilufya. For den zambiske speedy Gonzalez havde i den grad fundet storspillet frem, og hans acceleration og på-en-tallerken-vendinger var en stor mundfuld for hjemmeholdet. 'Chili' – som han kaldes – er sæsonens klart mest succesfulde FCM-indkøb.

Karakter: 5

Den er hård – for midtstopper Joel Felix har spillet en stor sæson. Men det var altså en decideret sløj dag på kontoret for den lange københavner. Der var flere dårlige placeringer, hvor han mistede Chilufyas baghjul. Og så var det også Felix' katastrofalt dårlige førstegangsberøring, der førte til FC Midtjyllands 1-0-mål. Op på hesten igen, Felix.

Karakter: 2

Silkeborg IF (4-3-2-1)

Nicolai Larsen 3
Rasmus Carstensen (ud 80) 3
Joel Felix 2
Tobias Salquist 3
Lukas Engel 2
Stefan Thordarson (ud 73) 3
Robert Gojani (ud 65) 2
Mark Brink (ud 65) 2
Sebastian Jørgensen (ud 65) 2
Nicolai Vallys 3
Nicklas Helenius 2
Indskiftere
Søren Tengstedt (ind 65) 3
Anders Klynge (ind 65) 3
Pelle Mattsson (ind 65) 3
Andreas Oggesen (ind 73) Uden for bedømmelse
Oliver Sonne (ind 80) Uden for bedømmelse

FC Midtjylland (3-4-3)

David Ousted 4
Daniel Høegh 4
Erik Sviatchenko (ud 69) 5
Henrik Dalsgaard (ud 46) 4
Mads Døhr Thychosen 5
Joel Andersson 3
Raphael Onyedika (ud 64) 3
Edward Chilufya 5
Evander Ferreira 5
Gustav Isaksen (ud 46) 3
Anders Dreyer 4
Indskiftere
Pione Sisto (ind 46) 5
Juninho (ind 46) 4
Max Meyer (ind 64) 3
Victor Lind (ind 69) 3
Charles (ind 78) Uden for bedømmelse

Grumme bronze-tømmermænd?

Man skal vel tilbage til mesterskabet i 1994 – dengang med spillere som 'Glade-Søren', Morten Bruun og Heine Fernandez – for at finde en tilsvarende fodboldfeber i søhøjlandet. Og derfor var mandagens indsats også et antiklimaks af de større.

For øjnene af en proppet Jysk Park var der ikke såkaldt 'slutprodukt' på det ellers så velpolerede sammenspil, den suveræne 'VHS-trio' var tandløs, forsvaret vaklede, og Kent Nielsens utilfredse søløve-brøl gav genlyd på alle tribuner på det runde stadion.

Det var næsten synd for alle de glade mennesker, der var samlet.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Erik Sviatchenko fandt søndag aften ud af, at han var kommet i unåde hos FC Københavns slovakiske hvirvelvind af en forsvarsspiller Denis Vavro, der åbenbart har båret rundt på et ret anstrengt forhold til kollegaen i Herning.

Om det var Vavros hårde ord, der gjorde det, skal være usagt – men Sviatchenko virkede topmotiveret mandag aften, hvor han fik ødelagt meget for hjemmeholdet, holdt topscorer Helenius i kort snor – og til tider balancerede han også på det brutale i tacklingerne. Spørg bare det tv-kamera, der i anden halvleg fik en rugbytackling af 'Svia'. Man fristes til at spørge: Så du med, Denis Vavro?

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Man skal man som midtjyde være helt ualmindeligt optimistisk anlagt, hvis man – trods storsejren – ikke erkender, at DM-guldet er tabt. Nu handler det for FC Midtjylland om at få vundet den pokalfinale – og så skal man bruge sommeren på at tænke over, om man har valgt den rigtige strategi. Er brasilianer-satset nu så frugtbart? Og øger man guldmulighederne ved at bruge lønkronerne på en slukket tysk ekslandsholdsspiller og en 37-årig Vagner Love?

Silkeborg skal ryste denne lussing af sig – og så skal man allerede nu planlægge at være 100 procent klar, når den europæiske kvalifikation begynder efter sommerferien.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Andre læser også