Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

AaB bragede Superligarunden i gang med en 3-0-sejr i mesterskabsslutspillet over Randers FC.

Og det var virkelig med et brag. På kun syv minutter havde Kasper Kusk og Louka Prip leget kispus med hestene, og med Prip som dobbelt målscorer, stod der AaB på det hele på Aalborg Stadion

Siden blev det en rodet affære, hvor Randers flere gange kunne have bragt sig tilbage i første halvleg på dumme AaB-fejl. Det lykkedes ikke og stedet punktere Milan Makaric opgøret syv minutter inde i anden halveg. Herfra kunne AaB-fansene synge »Fire-fire-fire-nuuuuul,« og lune sig ved Lucas Andersens comeback efter 11 måneder.

Her er B.T.s dom over AaB-Randers:

1. september er længe siden, men der kaldte Morten Bruun AaBs Louka Prip for transfervinduets bedste køb. Den udtalelse kunne godt udløse en bonus-kompensation udbetalt i Aalborg Akvavit, for hvor har Prip været god for AaB. Hvis Randers engang havde en plaffeminister, er Prip 'pløkminister' – mod Randers skød han med skarpt.

Karakter: 6

Ingen er forpligtet over evne; du kan ikke få en døv til at tage lydprøverne til X-factorfinalen i aften eksempelvis. Netop derfor var det så forbistret at se Stephen Odey på Aalborg Stadion fredag. For der er så meget mere i Randers nigerianske diamant, som mod Leicester lignede en, der snart ville være for god til Superligaen. Mod AaB havde han færre vellykkede aktioner end der er delfiner i Limfjorden.

Karakter: 1

AaB: 3-4-3
Jacob Rinne 4
Mathias Ross 3
Rasmus Thelander 4
Anders Hagelskjær 4
Daniel Granli 3 (UD: 81.)
Iver Fossum 3 (UD: 85.)
Malthe Højholt 2
Jakob Ahlmann 4 (UD: 63.)
Louka Prip 6
Kasper Kusk 4 (UD: 63.)
Milan Makaric 4 (UD: 63.)

Indskiftere:
Casper Gedsted 3 (IND: 63.)
Kasper Høgh 3 (IND: 63.)
Lucas Andersen 4 (IND: 63.)
Vladimir Prijovic UB (IND: 81.)
Oliver Ross UB (IND: 85.)

Randers FC: 4-4-2
Patrik Carlgren 3
Björn Kopplin 3
Hugo Andersson 3
Simon Piesinger 4
Oliver Bundgaard Kristensen 2 (UD: 65.)
Simon Tibbling 2 (UD: 65.)
Mads Enggård 2 (UD: 46.)
Lasse Berg Johnsen 3
Tosin Kehinde 2 (UD: 75.)
Vito Hammershøj-Mistrati 3 (UD: 75.)
Stephen Odey 1

Indskiftere:
Frederik Lauenborg 3 (IND: 46.)
Mikkel Kallesøe UB (IND: 65.)
Tobias Klysner UB (IND: 65.)
Jakob Ankersen UB (IND: 75.)
Filip Bundgaard Kristensen UB (IND: 75.)

Hvilken trænerbænk kiggede Inge Andre Olsen mest på? På Randers-bænken sad AaBs førstevalg gennem vinterflirten, nemlig TT fra Haverslev – Thomas Thomasberg. »Godt de ikke gjorde det!« siger de nok i Gaden i aften efter Lars Friis tog sit niende point ud af 12 mulige som AaB-træner. Lynge Jakobsen havde sin egen forårsbebuder: 'Når foråret kom og banerne blev bedre, spiller AaB godt.' Friis har taget foråret med.

Det oplagte er selvfølgelig de taktfaste klapsalver og publikum, der rejste sig for bykongen Lucas Andersen, der gjorde comeback næsten et år efter sin korsbåndsskade mod Sønderjyske. En højrebenet legekammerat til de to venstreskøjter Prip og Kusk kan få de fleste til at slikke sig om munden – og knap var savlet tørret af før AaB-anføreren havde lavet en pioette.

Og så har Modepolitiet også en kommentar til Randers' tøjvalg: Neon klæder ikke mange. Heller ikke Randers. Det lignede en blanding af et reject fra Minds of 99s seneste Infinity turné og så en dårlig reklame for Monster Energy

En underlig skizofren oplevelse at se AaB fredag, bedst personificeret i Kasper Kusk, der var kraftigt involveret i AaBs tre mål – men også behandlede bolden som Zlatan mente John Carew gjorde. AaBs topniveau kan drille alle hold i rækken og udover en våd europæisk drøm, de rød-hvide selv skal holde i live, så kan Aalborg Stadion også være stedet, hvor man måske ikke vinder Superligaen, men man kan i høj grad tabe den.

Andre læser også