FC Midtjyllands guldfest blev på banen spoleret af AaB.

De nordjyske gæster mødte op med blomster i hånden til midtjyderne for mesterskabet, men her stoppede venligheden også.

Jacob Friis' tropper sejrede 2-1 på mål af Tom van Weert og Patrick Olsen i første halvleg, mens Evander reducerede på straffespark for hjemmeholdet.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:


Hans start på kampen gjorde, at det lignede en ren off-dag. Den ellers virkelig gode teknik svigtede Patrick Olsen, der upresset lossede en bold ud af banen, og han måtte lige kigge op på storskærmen og indse, at det var ham med den skævert. Men han hankede op i sig selv, scorede et lækkert mål og var tæt på at blive assistmager med et af flere gode frispark.

Karakter 8


Var i strålende humør inden kampen og vinkede ud til Pione Sisto og lavede sjov med sin tidligere holdkammerat, fordi Sisto havde sine velkendte briller på, mens alle andre spillere virkede fuldt fokuserede. Den manglende koncentration fra Mabil kom også til udtryk, da han pludselig spillede Tom van Weert helt fri til scoring. Der var ikke meget, der gik Mabils vej på en dag, hvor hans ven Kaba mistede så meget tro på ham, at han tog bolden i en ellers god position, så Mabil sparkede hul i luften.

Karakter 3

FC Midtjylland 4-4-2

Jesper Hansen 7
Joel Andersson 5
Erik Sviatchenko 6
Alexander Scholz (ud: 85.) 5
Paulinho (ud: 85.) 7
Awer Mabil 3
Tim Sparv (ud: 3.) UB
Evander 6
Mikael Anderson (ud: 46.) 4
Sory Kaba 6
Ronnie Schwartz (ud: 46.) 5

---

Frank Onyeka (ind: 3.) 6
Jens-Lys Cajuste (ind: 46.) 7
Anders Dreyer (ind: 46.) 5
Lasse Vibe (ind 85.) UB
Rasmus Nicolaisen (ind: 85.) UB

AaB 3-4-3

Jacob Rinne 6
Jores Okore 7
Rasmus Thelander 7
Mathias Ross 6
Robert Kakeeto 7
Kristoffer Pallesen 7
Malthe Højholt (ud: 69.) 6
Lukas Klitten (ud: 86.) 6
Tom van Weert (ud: 60.) 8
Patrick Olsen (ud: 86.) 8
Oliver Klitten (ud: 60) 5

---

Kasper Kusk (ind: 60.) 6
Jeppe Pedersen (ind: 60.) 6
Patrick Kristensen (ind: 69.) 6
Kasper Pedersen (ind: 85.) UB
Thomas Albert Christiansen (ind: 85.) UB

Stemning
Der skulle gå 45 minutter, før FC Midtjyllands fans vågnede op. Der var altså lagt op til den helt store fest med guldflag, nationalsang af Pernille Rosendahl og fint besøg af landstræner Kasper Hjulmand og DBUs fodbolddirektør, Peter Møller, med flere på MCH Arena, men først i de sidste sekunder af første halvleg forsøgte en lille gruppe fans på langsiden at synge en sang. Efter Evanders reducering blev det bedre, men under kampen løftede taget sig aldrig, det har klubben ellers fortjent.  

Dommerens gestus
En stor Midtjylland-stjerne i Tim Sparv sagde farvel til de danske mestre, da han fik sin allersidste optræden i Ulve-trøjen. Sparv startede inde, men efter tre minutter afbrød dommeren kampen, så midtbanespilleren kunne blive skiftet ud i samme minut, som har stået på hans trøje. Dommer Jakob Kehlet ventede end ikke på et naturligt spilstop.

For sent
AaB fandt simpelthen formlen alt for sent. Det har set meget fornuftigt ud i de sidste kampe, hvor nordjyderne bortset fra sidste kamp mod FC København har skovlet en masse point hjem, men lige lidt nytter det i tabellen, da de slutter på femtepladsen. AaB-ledelsen kan dog glæde sig over, at der især efter assistenttrænerudskiftningerne er kommet styr på sagerne, og de kan gå på sommerferie med en vis optimisme.