AaB havde ekstremt mange chancer, men det var alligevel svært for nordjyderne at bryde Horsens ned.

Det lykkedes dog med et enkelt mål af Tom van Weert, men det skulle have været en markant større sejr til de stribede fra Nordjylland. For både Kasper Kusk og Tom van Weert skylder et par kasser efter den kamp.

Men sejren er hjemme, og nu har AaB fire point efter to kampe, mens Horsens er helt i bunden med nul point efter lige så mange kampe.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:

Man har næsten ondt af Matej Delac. Så god en kamp. Så mange redninger. Og så får han alligevel ikke lov at holde nullet og score et point til sit hold. Men derfor skal han stadig kåres til kampens bedste spiller, for det var han i den grad. Han pillede tre 100 procentschancer blandt andet. Kæmpe kamp.

Karakter: 8

Han kæmper. Han giver det hele. Men han rammer bare ikke særlig meget, og Jannik Pohl er sjældent iøjnefaldende på de rigtige tidspunkter. Det var han heller ikke i aften, hvor det var en ekstremt svær kamp for udeholdet, som var under beljering i det meste af kampen.

Karakter: 4

AaB 3-4-3

Jacob Rinne 6
Jores Okore 7
Daniel Granli 5
Mathias Ross 6
Kristoffer Pallesen 6
Iver Fossum 8
Pedro Ferreira (ud: 90.) 5
Jakob Ahlmann 6
Tom van Weert (ud: 69.) 7
Kasper Kusk (ud: 73.) 7
Frederik Børsting (ud: 90.) 6
---
Lucas Andersen (ind: 69.) 5
Timothee Nkada (ind: 73.) UB
Magnus Christensen (ind: 90.) UB
Lukas Klitten (ind: 90.) UB

AC Horsens 4-4-2

Matej Delac 8
Peter Nymann (ud: 66.) 4
Malte Kiilerich 5
Alexander Ludwig 5
Michael Lumb 6
Louka Prip (ud: 80.) 6
Hallur Hansson 4
Jonas Gemmer 5
Jonas Thorsen (ud: 85.) 5
Casper Tengstedt 4
Jannik Pohl (ud: 80.) 4
---
Lirim Qamili (ind: 66.) 6
Peter Therkildsen (ind: 80.) UB
Thor Lange (ind: 80.) UB
Magnus Jensen (ind: 85.) UB

Tiki-nej-taka, Horsens

Der er kommet nye boller på suppen i Horsens. Eller nye fritter i pølsemixen, om man vil. For godt nok havde Bo Henriksen udviklet på spillestilen gennem de seneste år, så det ikke længere udelukkende var lange bolde og indkast.

Men under Jonas Dal er Horsens så åbenbart begyndt at spille tikitaka nede i eget felt. Det skal de nok øve sig lidt mere på, for det var ved at koste et mål efter 12 minutter, hvis ikke Kasper Kusk havde været så uskarp på den 100 procent-chance, som det medførte.

Kæmpe chancefest

Tre 100 procentschancer. Og så lidt af det løse oveni. Det var AaBs menu mod Horsens, der valgte at servere masser af gode muligheder til de nordjyske modstandere. Men Kasper Kusk og Tom van Weert havde ikke deres skarpeste dag, mens Delac i Horsens-målet var fremragende.

Det holdt bare ikke hele vejen, for Tom van Weert havde da et enkelt mål i sine støvler, og det sparkede han ind kort inde i anden halvleg. Men hold nu op, hvor havde AaB mange chancer.

Lucas Andersen mangler lidt endnu

Endelig fik Lucas Andersen sit comeback. En af Superligaens største profiler og mest seværdige spillere har været savnet siden sin skade i pokalfinalen for mere end to måneder siden. Men der skal altså bankes lidt rust af.

Den ellers så skarpe offensivspiller ramte hverken med alle sine afleveringer eller havde samme store kreativitet, som vi kender. Men det skal nok ændre sig, når han kommer i bedre form. Det var i hvert fald meldingen fra manden selv allerede inden kampen.