Så kom den!

Jess Thorup fik søndag aften sin første sejr som FC København-træner, da klubben søndag besejrede formstærke Sønderjyske med cifrene 3-1.

En flyvende Mohamed Daramy kunne allerede efter fire minutter bringe gæsterne i front, og det var tydeligt, at det mål lunede hos løverne.

Carlos Zeca kunne senere sparke de kriseramte københavnere på 2-0, og selv om Alexander Bah i anden halvleg fik reduceret, så var det FC København, der løb med de tre point i Haderslev efter en sen scoring fra Rasmus Falk.

Dermed kunne FCK efter to smertefulde nederlag igen glæde sig over en Superliga-sejr.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:

Selv om han kan svinge noget så gevaldigt i niveau, så beviste Mohamed Daramy søndag, hvorfor han bliver gjort til et af dansk fodbolds helt store talenter. Angriberen var skarp, lynhurtig og anderledes sikker i sine driblinger mod sønderjyderne, og så gjorde han lige præcis det, han skal – scorede!

Karakter: 8

Han er normalt den stensikre skraldemand foran Sønderjyskes centrale forsvar, men Victor Ekani havde tydeligvis ikke skruet støvlerne ordentligt på til dagens kamp. Præstationen bar præg af fejlafleveringer, og hvad der lignede utrolig tunge ben, og så fik Rasmus Falk gang på gang lov til at at afdrible ham, som var han en lilleputspiller.

Karakter: 2

Sønderjyske 3-5-2

Lawrence Thomas 4
Patrick Banggaard 4
Stefan Gartenmann 3
Philipp Schmiedl (ud: 45.) 4
Alexander Bah 7
Mads Albæk 6
Victor Ekani (ud: 79.) 2
Julius Esekesen (ud: 64.) 4
Marc Dal Hende 6
Anders K. Jacobsen 4
Haji Wright 5
Snit: 4,5

---
Pierre Kanstrup (ind: 45.) 6
Rilwan Hassan (ind: 64.) 5
Jeppe Simonsen (ind: 79.) UB

FC København 4-3-3

Karl-Johan Johnsson 7
Peter Ankersen 7
Mathias 'Zanka' Jørgensen 4
Nicolai Boilesen 6
Bryan Oviedo (ud: 96.) 7
Jens Stage 6
Carlos Zeca 8
Rasmus Falk (ud: 92.) 8
Mohamed Daramy (ud: 86.) 8
Pep Biel (ud: 92.) 6
Viktor Fischer 7
Snit: 6,7

---
Kamil Wilczek (ind: 86.) UB
Nicolaj Thomsen (ind: 92.) UB
Marios Oikonomou (ind: 92.) UB
Victor Kristiansen (ind: 96.) UB

Har han fundet opskriften?
Selv om det på papiret var en 3-5-2-opstilling, så valgte Jess Thorup til dagens kamp at stille med fire mand i bagkæden. Om det var af nød grundet Nelssons positive coronaprøve skal være usagt, men måske har den nye cheftræner fundet opskriften. I sidste runde var forsvarsspillet rystende ringe, men søndag var der anderledes kontrol i det bagerste geled. Zeca og Stage fungerede som de livsnødvendige opryddere, og så var der også langt mere flow blandt de forreste. Gode dybdeløb og skarpe afleveringer centralt i banen gav alt det, som FCK længe har manglet offensivt.

Det ligner én stor rodebutik
En fyret cheftræner. Ingen fast assistenttræner. En ny sportsdirektør, der måske først starter til april. En teknisk direktør, der efter få måneder siger op. Behøver jeg blive ved? FC København befinder sig på trods af dagens sejr lige nu i et historisk kaos. Kaster man et blik på løverne, fristes man til at tro, at man har købt billet til Cirkus Arena. Det bliver ikke meget bedre af, at flere spillere nu begynder at pege fingre ad Ståle Solbakken – altså starter lige præcis den 'mudderkastning', som klubben tydeligt har sagt, de ikke ville være en del af. Det hænger ganske enkelt ikke sammen. Før dagens kamp gjaldt det både på og uden for kridtstregerne, men søndag var der i det mindste lidt bedre styr på spillet på banen.

Den sikre skanse fejlede
Hvad skete der lige der? Sønderjyske har i denne sæson set usvigeligt sikker ud i det defensive, men søndagens opgør var alt andet end sikker. Særligt første halvleg bar præg af fejlafleveringer, usikre clearinger og sløje vendinger, og det var slet ikke til at se, at de lyseblå inden denne spillerunde sammen med Randers FC havde lukket færrest mål ind i Superligaen.