Det var en magtdemonstration af Brøndby IF, der søndag smadrede forfærdelige Silkeborg med 4-1.

Der var særligt én Brøndby-spiller, som stjal al fokus og fik Brøndby Stadion til at eksplodere. For japanske Yuito Suzuki scorede et fornemt hattrick – og det tilmed for øjnene af sin tilrejsende – og storsmilende – familie.

Undervejs viste et tamt Silkeborg-hold kortvarigt tænder med en overraskende 1-2-reducering af Tonni Adamsen kort efter pausen, men Brøndby skruede bare op for tempoet, og så blev Silkeborg kørt rundt igen og sendt ydmyget hjem.

Herunder får du B.T.s dom over opgøret på Brøndby Stadion.

WOW!

Brøndbys japanske åbenbaring, Yuito Suzuki, kunne ikke have valgt en bedre dag at gå målamok på og blive hattrick-helt.

For på lægterne sad nemlig familien Suzuki, der fik fuld valuta for den knap 9.000 kilometer lange rejse fra Hayama i hjemlandet for at følge sønnikes bedrifter på vestegnen, der ellevildt fulgte med fra deres sæder.

Japanerens femte, sjette og syvende mål i Brøndby-trøjen så ud til at lune endnu mere end det Brøndby-merchandise, som familien var iført, da stadionkameraet fangede den lykkelige familie, der gladeligt vinkede ud til hele Brøndby Stadion – hver gang Yuito kom på tavlen.

Denne dag glemmer han og de aldrig!

Dumpet – og dét med et brag! Var der en eneste ting, der lykkedes for Superligaens delte topscorer? Alt sprang fra ham, hans afleveringer strøg nærmest med garanti direkte i Brøndby-fødder og han var INGEN trussel mod værterne.

Cigaren er slukket for Søhøjlandets Pablo Escobar, og det kunne vel ikke være gået værre, end at han blev flået ud i pausen for blot at se sin erstatning knalde bolden køligt i kassen otte minutter senere. Nu skal han bygge sig op igen i landskampspausen.

BRØNDBY IF
Patrick Pentz 4
Sean Klaiber 4
Jordi Vanlerberghe 5
Rasmus Lauritsen 4
Jacob Rasmussen 4
Marko Divkovic 3 (ud efter 82)
Daniel Wass 5 (ud efter 77)
Noah Nartey 3 (ud efter 67)
Yuito Suzuki 6 (ud efter 77)
Ohi Omoijuanfo 4 (ud efter 77)
Nicolai Vallys 4
---
Mathias Greve 4 (ind efter 67)
Oscar Schwartau UB (ind efter 77)
Josip Radosevic UB (ind efter 77)
Clement Bischoff UB (ind efter 82)
Filip Bundgaard UB (ind efter 77)

SILKEBORG IF
Nicolai Larsen 2
Oliver Sonne 2 (ud efter 86)
Robin Østrøm 2
Pontus Rödin 2
Lubambo Musonda 2
Pelle Mattsson 1
Mark Brink 1
Anders Klynge 2
Stefan Thordarson 3 (ud efter 72)
Callum McCowatt 2 (ud efter 72)
Alexander Lind 1 (ud efter 45)
---
Tonni Adamsen 4 (ind efter 45)
Mads Larsen UB (ind efter 72)
Frederik Carlsen UB (ind efter 72)
Jens Martin Gammelby UB (ind efter 86)

De har på vestegnen talt om Noah Nartey hele vinteren – og i dag fik de så endelig det unge talent at se fra start for første gang efter et par gode indhop, da han skubbede Mathias Greve på bænken.

Noah, der er lillebror til den skadesplagede Bundesliga-spiller Nikolas Nartey, gik uimponeret til værks, var kølig på bolden og indledte kampen med forrygende aktioner, der fik et forventningsfuldt Brøndby Stadion helt op at koge.

Men så begyndte der at blande sig skidt i kanelen, og Nartey smed om sig med nogle sløje afleveringer, var for langt fra i presset og han fik flere røfler, inden det blev bedre i anden halvleg, hvor han blev taget ud midt i halvlegen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

BANG! Velkommen til Brøndby Stadion, Jordi Vanlerberghe.

Brøndby hentede den belgiske midtstopper i vinterpausen, men i sin første testkamp røg han ud med en skade. Nu er han klar igen – og han bragede ind ad fordøren, da han med et dunder af et langskud hamrede Brøndby på 2-0 på forrygende vis.

Derudover spillede han en strålende kamp, hvor hans evner på både bold og i dueller blev vist frem. Stærk entré!

Brøndby har bidt sig fast i toppen af Superligaen – og det ligner ikke et hold, der har tænkt sig at give slip lige foreløbig.

Det er en voldsomt imponerende forårsstatistik, holdet fra vestegnen har gang i med 13 point af 15 mulige, og de stormer ind i slutspillet i storform. I dag var en overbevisende omgang, hvor Silkeborg langt hen ad vejen blev holdt i kort og stram snor, mens Brøndby førte vej.

Og for Silkeborg? Ja, der venter en form for genfødsel. Nok er de i mesterskabsslutspillet, men hvad skal de dog gøre der, hvis de ikke hanker op i sig selv og finder en løsning på den umiddelbart afgrundsdybe krise, de befinder sig i.

De har ikke vundet i Superligaen siden oktober, har tabt otte af de seneste ti kampe og har kun hentet to point i samme periode. Det er uhyggeligt skidt for Silkeborg, der dog fortsat kan finde mening i sæsonen, da holdet er i pokalsemifinalerne.

Du kan også læse B.T.s dom fra opgøret mellem OB og FCK lige her.