Det blev præcist lige så nervepirrende, som man kunne have håbet på, da Lyngby reddede sig endnu en sæson i dansk fodbolds bedste række.

Det blev på bekostning af Hobro efter en dramatisk afslutning, hvor Hobro satsede alt, men rykkede ud med 2-2 på Lyngby Stadion efter tumult i slutningen, der gav tre røde kort.

Efter en drømmestart fra Hobro, der kom foran 1-0, åd Lyngby sig tilbage i kampen og bragte sig foran 2-1, inden der kom spænding mod slutningen med en scoring til 2-2 med et kvarter tilbage.

Men trods det høje pres forblev det 2-2, og Hobro må en tur ned i den næstbedste række. Her følger B.T.s dom fra kampen i Lyngby.

Rezan Corlu er så vanvittigt god! Årets spiller i Lyngby og bestemt en kandidat til årets hold i Superligaen. Masser af gode ture, og præstationen blev kronet af hans fremragende sololøb ved scoringen til 2-1. Lyngby får sit hyr med at erstatte ham i næste sæson.

Karakter: 9

Lyngby-forsvaret i det centrale havde det generelt svært ved at holde Imed Louati, der ofte tog plads i den side, hvor Frederik Winther stod. Blev solgt helt og aldeles på Edgar Babayans skudfinte ved 2-2-scoringen.

Karakter: 3

Lyngby Boldklub (4-2-3-1)

Thomas Mikkelsen 6
Lasse Fosgaard (ud 75.) 6
Lasse Nielsen 4
Frederik Winther 3
Patrick da Silva (ud 86.) 6
Martin Ørnskov 5
Kasper Enghardt 3
Rezan Corlu 9
Mathias Hebo Rasmussen (ud 63.) 7
Gustav Marcussen (ud 63.) 5
Frederik Gytkjær (ud 86.) 5
---
Magnus Warming (ind 63.) 7
Jesper Christjansen (ind 63.) 4
Nicolai Geertsen (ind 75.) UB
André Riel (ind 86.) UB
Pascal Gregor (ind 86.) UB

Hobro IK (4-4-2)

Jesper Rask 4
Mathias Haarup (ud 89.) 4
Jesper Bøge (ud 75.) 3
Rasmus Minor Petersen 4
Jacob Tjørnelund (ud 75.) 4
Emmanuel Sabbi 6
Mikkel M. Pedersen 5
Christian Cappis 4
Edgar Babayan 7
Pål Alexander Kirkevold 4
Imed Louati 7
---
Simon Jakobsen (ind 75.) UB
Mads Hvilsom (ind 75.) UB
Brandon Onkony (ind 89.) UB

De tabte sønners legeplads

Emmanuel Sabbi bliver OB-spiller, og Rezan Corlu skal tilbage til Brøndby. Og det var netop de to, der for alvor strålede for deres hold.

Efter et lunkent forår viste Emmanuel Sabbi flere gange prøver på det talent, der har fået OB til at sikre sig amerikaneren fra næste sæson, blandt andet da hans fart og teknik var faktoren bag 1-0-målet. Og Rezan Corlu, der ikke overraskende blev valgt som årets Lyngby-spiller før kampen, viste flere gange eksempler på sin fremragende teknik.

Profiler retur til Superligaen

Vi ved, Emmanuel Sabbi og Rezan Corlu er at finde i Superligaen i næste sæson. Med nedrykningen kunne det nemt se ud til, at Hobro får svært ved at holde på flere spillere.

Søndag viste Imed Louati sig ekstremt svær at styre for Lyngbys forsvar i første halvleg, og han lignede en spiller, der nok skulle være spændende for en anden Superliga-klub. Vi ved, Edgar Babayan har været varm på transfermarkedet det sidste års tid, og han fortsætter næppe i Hobro efter sommerferien.

Stemning i høj klasse

Du kan nævne stadionpølsen og det smukt beliggende som ting, man ville savne, hvis Lyngby skulle have rykket ned. Men stemningen på Lyngby Stadion var bestemt Superligaen værdig.

Okay, hvornår skulle den ellers være det, spørger du måske. Men Lyngby hører til blandt de mindre stadioner i ligaen, og selv på coronanedsat blus var stemningen i top med både fyrværkeri og vedholdende fansang, En sand fornøjelse. Også selv om det var mere nervøst og afdæmpet i starten af anden halvleg.