FC Nordsjælland og FC København sørgede for forrygende underholdning i lørdagens nervepirrende topbrag, der endte 2-2 efter en kamp, hvor særligt én spiller lavede magi, mens en anden virkede helt væk til tider.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Der var flere om buddet, men den lander alligevel for fødderne af tuneseren. Stik ham bolden, og så ved man bare, at det bliver pivfarligt. To assists og konstant en trussel, hver gang københavnernes offensiv blev farlig. Teknisk er han et fodboldgeni, og når han først drysser om sig med små sukkerbolde til holdkammeraterne, så begynder FCK-træner Jacob Neestrup for alvor at slikke sig om munden ude på sidelinjen.

Puha, det var godt nok skidt fra det danske stortalent. Han virkede faktisk helt væk flere gange. Alt for mange boldtab og dårlige placeringer. Især ved hjemmeholdets 2-2-scoring. Her missede han fuldstændig sin markering. Havde det godt nok svært over for den lynhurtige FCN-offensiv, når de først foldede sig ud. Den her kamp behøver han ikke at se igennem. Den vil bare give ham mareridt.

FC NORDSJÆLLAND
Andreas Hansen 3
Oliver Villadsen 3 (Ud: 72.)
Kian Hansen 3
Adamo Nagalo 2
Martin Frese 5
Jeppe Tverskov 5
Daniel Svensson 4 (Ud: 71.)
Mohamed Diomande 4 (Ud: 83.)
Andreas Schjelderup 3 (Ud: 71.)
Marcus Ingvartsen 2
Ibrahim Osman 3
----
Mario Dorgeles UB (Ind: 71.)
Lucas Hey UB (Ind: 72.)
Benjamin Nygren UB (Ind: 83.)
Christian Rasmussen UB (Ind: 71.)

FC KØBENHAVN
Kamil Grabara 3
Elias Jelert 1
Denis Vavro 3
Kevin Diks 3
Birger Meling 4
Rasmus Falk 3
Mohamed Elyounoussi 4 (Ud: 75.)
Elias Achouri 5
Diogo Goncalves 3 (Ud: 75.)
Roony Bardghji 2 (Ud: 61.)
Orri Oskarsson 4 (Ud: 62.)
----
Viktor Claesson UB (Ind: 75.)
William Clem UB (Ind: 81.)
Andreas Cornelius UB (Ind: 61. / Ud: 81.)
Jordan Larsson UB (Ind: 75.)
Lukas Lerager 3 (Ind: 61.)

Kunstgræsset i Farum er simpelthen et kompleks for FC København. I næsten to år har de danske mestre ikke formået at vinde på underlaget i det nordsjællandske. Og de har ellers haft masser af muligheder for det.

FCK-spillerne må allerede få bange anelser, når de sætter sig ind i bussen og kører nordpå. For de ved, hvad der venter dem. HVER GANG. FC Nordsjælland leger i store dele af opgørene med bolden, som det passer dem. Og københavnerne har nærmest brug for et iltapparat til sidst i kampene, hvis de skal have hive point med hjem. Så hurtigt går det på kunstgræsset. 

Alle rejste sig pludselig op og jublede. Men kort efter kunne de nærmest ikke tro deres egne øje. For samtlige FCN-fans var overbeviste om, at Diomande netop havde banket bolden i kassen to meter foran mål midt i første halvleg. Men FCK's Birger Meling fik på helt vanvittig vis kastet sig ind foran og blokeret bolden lige akkurat forbi stolpen. 

Hjemmeholdets fans tog sig til hovedet, mens FCK-spillerne med Kamil Grabara i spidsen med det samme fløj hen til deres norske holdkammerat og hyldede ham. Og det forstår man godt, at de gjorde. For den blokering var helt, helt vild.

Hverken helt skidt eller helt godt for begge hold, som de kommende dage står over for voldsomme opgaver ude i Europa. FCK skal en tur til Istanbul for at spille i Galatasarays heksekedel i Champions League, mens FCN ligeledes sætter kurs mod den tyrkiske storby, når de skal forsøge at drille mægtige Fenerbache i Conference League. De to opgør kan blive sprængfarlige.