Lyt til artiklen

Det var næsten ikke til at tro, hvad ens egne øjne bevidnede på Brøndby Stadion søndag eftermiddag.

En intens kamp mellem Brøndby og Randers, der havde det hele, endte 2-2 til allersidst på et fuldstændig vanvittigt Randers-mål, der punkterede en kæmpe fest i Brøndby.

Nicolai Vallys leverede oplæg og mål i sin første hjemmekamp på Brøndby Stadion, men den tidligere Brøndby-spiller Björn Kopplin stak kniven ind og scorede på en flugter langt ude fra, mens målmand Thomas Mikkelsen lå ned og blev passeret af 2-2-scoringen.

Hele stadion ventede på, at scoringen blev vendt i VAR-rummet, og da afgørelsen faldt blev festen skruet gevaldigt ned.

Herunder kan du læse B.T.s dom over Brøndby IF-Randers FC.
Det kunne næsten ikke være skrevet bedre af H.C. Andersen, hvordan Nicolai Vallys skulle præstere i sin hjemmebanedebut i den blågule Brøndby-trøje.

Hans start i klubben har været voldsomt turbulent med hadbeskeder og fokus på helt andre ting end fodboldspillet, men søndag gjorde han i hvert fald sit for at spille sig ind i hjerterne på ALLE med Brøndby-hjerte.

Et forrygende oplæg efter et minut, efterfølgende ret så mange fejl i en nervøs kamp, inden han i det 83. minut satte ild til både Brøndby Stadion og formentlig sit eget hoved, da han headede 2-1-målet i kassen – det giver en flot karakter.

Den 25-årige Østerbro-dreng var tydeligt berørt af scenerne, hvor hele stadion gjaldede VALLYS, VALLYS, VALLYS, og det var smukt at bevidne – men uheldigvis for Vallys og co. punkterede Björn Kopplin Brøndby-festen.
Han får en til at bande og svovle over de beslutninger, han kan træffe på en fodboldbane.

Den svenske angriber har en ret så stærk evne til at bringe sig i farlige situationer, men – næsten – hver eneste gang løber det ud i en dødfuser, fordi den hurtige arbejdsmand mangler snilde, overblik og kvalitet i det sidste.

Det skete flere gange i dagens kamp, og det kommer han nok til at tænke over i nat.

Brøndby IF
Thomas Mikkelsen 4
Jens Martin Gammelby 4
Andreas Maxsø 3
Kevin Tshiembe 3
Christian Cappis 2
Josip Radosevic 2
Daniel Wass 4 (ud 86.)
Mathias Greve 4 (ud 72.)
Simon Hedlund 2 (ud 72.)
Ohi Omoijuanfo 4 (ud 19.)
Nicolai Vallys 5 (ud 88.)
---
Mathias Kvistgaarden 4 (ind 19.)
Oscar Schwartau UB (ind 72.)
Anis Ben Slimane UB (ind 72.)
Frederik Alves Ibsen UB (ind 85.)
Marko Divkovic UB (ind 88.)

Randers FC
Patrik Carlgren 3
Adam Andersson 3
Hugo Andersson 4
Simon Graves 3 (ud 62.)
Björn Kopplin 4
Tosin Kehinde 4 (ud 84.)
Lasse Berg Johnsen 3
Frederik Lauenborg 3
Jakob Ankersen 4
Marvin Egho 4 (ud 67.)
Filip Bundgaard 3 (ud 62.)
---
Stephen Odey 3 (ind 62.)
Daniel Høegh 3 (ind 62.)
Alhaji Kamara 3 (ind 67.)
Edgar Babayan UB (ind 84.)


I sidste weekend fik Nicolai Vallys ikke nogen sang, da han for første gang optrådte i Brøndby-trøjen.

Den såkaldte Fenerbahce-sang, som Brøndby-fansene giver sine spillere inden kamp var – umiddelbart – forbeholdt spillere, som ikke tidligere har været fans af rivalerne FC København, meldte den stemningskoordinerende Brøndby-fangruppe Alpha ud.

Derfor overgik mikrofonen søndag til to andre Brøndby-fans, der blev afsendere på Vallys' Fenerbahce-sang, mens hele stadion stemte i – til stor glæde for den nye Brøndby-spiller, der løb fra Sydsiden med et smil, der gik fra Østerbro til Vestegnen.

Efter dagens kamp hopper hele Sydsiden måske med næste gang.


Der må være tusindvis af fans på den københavnske vestegn, der holder vejret lige nu, mens de venter på en skadesopdatering på klubbens nye darling.

Nytilkomne Ohi Omoijuanfo skruede allerede charmen på med et mål i debuten mod AC Horsens, og efter kun et minut af søndagens kamp viste han igen, at han er kommet for at lave mål, da han bragede Brøndby på 1-0 efter kælent oplæg af Nicolai Vallys.

Selvom navnet ikke er særlig mundret, så synger de – allesammen – det allerede med glæde i Brøndby, og derfor blev der skruet op for neglebideriet efter 19 minutter af hjemmebanedebuten. Den nye stjerne, der fik et slag i opvarmningen, satte sig i græsset og måtte udskiftes, og nu må de håbe og bede for en kort pause til angriberen – for det lugter ikke af mål, hvis Ohi ikke er i bageriet.


Randers FC fortsætter som det eneste hold i Superligaen som ubesejret, og igen søndag viste kronjyderne, at de er et mere end solidt superligahold, der bliver ved og ved til sidste fløjt.

Nu er Thomasbergs tropper på andenpladsen med 19 point, mens Brøndby fortsat kun har vundet tre af de første ni kampe i Superligaen.

Det kan godt være, der bliver længe til den næste, hvis Ohi Omoijuanfo må sidde ude i længere tid.