Superligaen har fået et nyt tophold.

På hjemmebane og i en direkte duel mellem nummer et og to slog FC Midtjylland gæsterne fra Brøndby med 1-0 og overtog deres plads som førerhold.

Første halvleg tilhørte målmændene Jesper Hansen og Marvin Schwäbe, der begge med fantastiske redninger holdt måltavlen ren.

Det lavede FCM-træner Brian Priske om på med en godt set indskiftning af Gustav Isaksen, som erstattede en skuffet udskifter i Sory Kaba, der var lige så bleg som sin hårfarve. Isaksens første aktion var at prikke den billige retur fra Schwäbe ind, og så kunne Kaba bare surmule lige så meget, han ville på tilskuerpladserne. Det var genialt set af træneren.

For der kom ikke flere mål, og nu er de forsvarende mestre igen dér, hvor de mener at høre til.

Han var ikke til at skyde igennem. To gange i første halvleg pillede han først Simon Hedlund og siden Mikael Uhre på helt oplagte scoringsmuligheder, og i anden halvleg forsøgte Peter Bjur sig med et hårdt skud tæt under mål efter et hjørnespark, men Jesper Hansen var en mur.

Karakter: 6

At Brøndby ikke fik noget hjem fra Herning, kan de takke Simon Hedlunds helt ufattelige uskarphed for. Især sukkerbolden fra Mikael Uhre kort efter pausen var så stor en direktør, at Martin Retov slet ikke kunne være i sig selv over den. Assistenttræneren sprang op fra sin stol af ren skuffelse. Så behøver vi vel egentlig ikke beskrive situationen, hvor Hedlund også var helt alene med Jesper Hansen i kampens indledning. Det var skræmmende dårligt.

Sigurd Rosted (ind: 89.) UB

Brøndbys tyske målmand havde i første halvleg en virkelig flot enhåndsredning på Anders Dreyers uvante gode spark med højrefoden, og alt tydede på, at han havde fået handskerne skruet godt på til dagens imødesete kamp, men ak. Den afslutning fra Evander skulle Schwäbe have grebet, og så havde situationen været helt anderledes. Havde flere svage aktioner efterfølgende. Han var ramt af det drop.

»Jamen, det er jo håbløst, det er det.« Det kunne ikke siges mere præcist, end Niels Frederiksen formulerede det, da han kiggede tilbage mod FC Midtjyllands ledelse med et rystende ansigt og en grimasse, der sagde det hele. To gange var der helt klar offside på Brøndbys angreb, men de kunne ikke dømmes, før angrebene var færdigspillede, fordi protokollerne for VAR er, som de nu er. Linjedommeren halsede også efter, fordi han vidste bedre, men han havde ikke lov til at hæve flaget, for hvad nu hvis... Det kan og skal kunne gøres bedre.

Det er skiftedag i Superligaen. Brøndby er til at slå i 2021! Dermed havde de danske mestre en helt perfekt dag, hvor de andre tophold i AGF og FC København tabte point ved at spille uafgjort. Nu er der hele seks point ned til AGF og otte til FCK, mens Brøndby stadig hænger i med to point op til førstepladsen.