Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han var her, der og alle vegne og scorede begge Brøndbys mål.

Mathias Kvistgaarden sprang ud i fuld flor som kommende Brøndby-helt i forårssolen foran 21.000 tilskuere på Brøndby Stadion.

Den 20-årige angriber var man of the match i 2-1-sejren over bronze-vinderne fra Silkeborg IF, som kom, hyggede og kunne gå på ferie tiljublet af tusindvis af lykkelige sifosis.

Her er B.T.s dom fra kampen:

Der er både til gården og til gaden, når 20-årige Mathias Kvistgaarden folder sig ud i Brøndby-trøjen. Mod Silkeborg scorede BIF-kometen effektivt sin fjerde og femte sæson-fuldtræffer. Dagens første mål selvfølgelig garneret med sin nu signatur-jubel: tre-fire-fem flikflakker med fuld skrue nede foran et frådende Sydsiden. Derudover fik vi fight, fart og frække dribleture at se fra den nykårede månedens unge spiller i Superligaen. En ny darling på Vestegnen er født.

Mathias Greve leverede en ny grå indsats uden nævneværdige aktioner for de blå-gule på midtbanen, og han er på mange måder symbolet på Brøndby IF’s svære sæson som forsvarende mestre. Den tidligere Randers-profil blev købt før sæsonen som en form for billig afløser for superprofilen Jesper Lindstrøm. Men Greve har på ingen måder slået til på Vestegnen, ligesom tilfældet er det for flere nytilkomne Brøndby-spillere i denne sæson, som har været mere svingende end Bjerringbro by night.

Brøndby IF (4-4-2)
Mads Hermansen 4
Andreas Bruus 3
Kevin Tshiembe 3
Andreas Maxsø 4
Blas Riveros 2
Josip Radosevic 3
Christian Cappis 3
Anis Slimane 3
Mathias Greve 2 (Ud: 60.)
Simon Hedlund 3 (Ud: 82.)
Mathias Kvistgaarden 5 (Ud: 73.)
---
Joe Bell 2 (Ind: 60.)
Marko Divkovic UB (Ind. 73.)
Sigurd Rosted UB (Ind: 82.)

Silkeborg IF
Nicolai Larsen 3
Oliver Sonne 3
Tobias Salquist 2
Joel Felix 2
Lukas Engel 2 (UD: 45.)
Stefan Thordarson 2 (UD. 45.)
Mark Brink 3 (UD:62.)
Anders Klynge 3
Nicolai Vallys 4
Søren Tengstedt 2 (UD: 45.)
Nicklas Helenius 2
---
Rasmus Carstensen 3 (Ind: 45.)
Sebastian Jørgensen 2 (Ind: 45.)
Mads Kaalund 2 (Ind: 45.)
Pelle Mattsson UB (Ind 65.)
Anders Oggesen UB (Ind: 76.)

Silkeborg IF spillede ikke nogen pragtkamp, dertil var der for lidt på spil for midtyderne. Bronzemedaljerne er for længst sikret og aftrykket på denne sæson for længst sat. Men man kunne alligevel i glimt se de glimrende takter med teknisk højt (Superliga)-niveau og besnærende kombinationsspil, som har gjort oprykkerne til denne sæsons sensation og yndlinge rundt omkring i fodboldlandet. Velfortjent og fed medaljefejring efter flutfløjt til Kent Nielsen, spillerne og SIFs mange fans denne aften i Brøndby.

Den tidligere Brøndby-helt Jesper Lindstrøm blev hyldet som en rockstjerne på et kogende Brøndby Stadion. Lindstrøm, som var med til at vinde guld med Brøndby IF for et år siden, vandt Europa League i onsdags med sin tyske klub, Eintracht Frankfurt. Mod Silkeborg IF var han på plads på VIP-pladserne på Brøndby Stadion, og modtog inden kampen fansenes hyldest for den præstation. Hele stadion klappede og Lindstrøm afsluttede seancen med at stå oppe på Sydsiden-tribunen, hvor han hoppede og sang med de gulklædte fans i nogle minutter.

Mens Silkeborg-lejren efter kampen kunne juble over bronzemedaljer, en europæisk plads og velfortjent sommerferie, skal Brøndby-spillerne vente en uges tid med at rejse til de varme lande eller smutte i sommerhus. Først på næste søndag får holdet afgjort sin skæbne for sæsonen. Her står de forsvarende danske mestre over for Viborg FF i Europa-playoff-kampen om at få lov til at indtræde i Conference League. En sejr her et must for at redde æren oven på et på mange måder mislykket forår.