Brøndby er nyt førerhold i Superligaen.

Det står klart efter mandagens 4-1-sejr over bundholdet Lyngby.

Niels Frederiksens tropper har gang i en imponerende efterårssæson, og den blev kun bedre, da Jesper Lindstrøm bragte Brøndby foran efter en fejlaflevering fra Victor Torp i det tredje minut.

Herfra spillede holdet fra Vestegnen egentlig en utroligt ringe første halvleg, men det går man nok ikke så meget op i, for efter pausen lukkede man lynhurtigt opgøret med to scoringer.

Først et tvivlsomt Mikael Uhre-mål, der lugtede af offside. Og så en scoring af Sigurd Rosted på flot oplæg af netop Uhre.

Og så scorede Lindstrøm igen til 4-0, mens Lyngby trøstede sig med en enkelt scoring til slut af Magnus Warming.

Det var mere end nok til at kalde sig Superligaenes nummer et efter ti runder.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:Brøndbys fodboldirektør Carsten V. Jensen skal måske overveje at lukke Jesper Lindstrøm inde, så de store klubber rundt omkring i Europa ikke kan få fat i ham. Han er bare god for tiden. Længere er den ikke. Og det virker ikke til, at udviklingen er ved at gå i stå. Tværtimod.

Karakter: 8Lyngby kunne reelt have spillet uden angriber. På sin gamle hjemmebane havde han det mere end svært. Når det blev rigtig farligt på omstillingerne, var han ikke til at se. Meget anonym. Det er der ikke råd til for et bundhold, der kæmper for overlevelse.

Karakter: 3

Brøndby 3-5-2

Marvin Schwäbe 6
Sigurd Rosted (ud: 81.) 6
Andreas Maxsø 7
Anthony Jung 6
Andreas Bruus 5
Jesper Lindstrøm 8
Josip Radosevic (ud: 67.) 5
Morten Frendrup (ud: 81.) 5
Peter Bjur 6
Mikael Uhre 7 (ud: 67.)
Andrija Pavlovic (ud: 43.) 5

---

Simon Hedlund (ind: 43.) 6
Lasse Vigen Christensen (ind: 67.) 5
Anis Ben Slimane (ind: 67.) 5
Hjörtur Hermannsson (ind: 81.) UB
Tobias Børkeeit (ind: 81.) UB

Lyngby 4-3-3

Thomas Mikkelsen 5
Lasse Fossgaard 4
Nicolai Geertsen 4
Kasper Enghardt 5
Brian Hamalainen 5
Mathias Hebo Rasmussen (ud: 61.) 4
Victor Torp (ud: 79.) 4
Marcel Rømer 5
Jens Martin Gammelby (ud: 86.) 4
Christian Jacobsen (ud: 61.) 3
Emil Nielsen (ud: 82.) 4

---

Rasmus Thellufsen (ind: 61.) 5
Magnus Warming (ind: 61.) 6
Frederik Winther (ind: 79.) UB
André Riel (ind: 82.) UB
Lucas Ørneborg (ind: 86.) UB

Niels Frederiksen gør det svært for Brøndby
Frederiksens kontrakt udløber til sommer. Og med Brøndbys efterårssæson in mente kan det være svært at argumentere imod en forlængelse, selvom alt tyder på, at Brøndby trækker pinen ud og kigger andre veje. Men kan man tillade sig at smide en mand ud, der vel ret beset leverer lidt over evne med det, han har til rådighed? Svaret er ikke soleklart lige nu.

Lindstrøm lyser så kraftigt
Jesper Lindstrøm. Hvor skal de være glade for ham i Brøndby. Han er godt i gang med at etablere sig som en strålende Superliga-stjerne. Han er involveret hver gang, det lugter af en chance. Og han gør det klogt. Sampdoria er blevet nævnt som en potentiel bejler. Og spørgsmålet er, hvor længe Lindstrøm og Brøndby kan modstå duften af lun Fettuccine Alfredo. Han er i hvert fald brandvarm!

Du orker ikke en VAR-diskussion mere, men...
Der var desværre nok at tage fat på for kritikerne efter kampen mandag. Især ved Brøndbys 2-0-scoring af Mikael Uhre. Det lignede en offside på Uhre, hvis man kiggede på tv-billederne. Alligevel stod målet. Og så står vi her igen. For hvor er linjen? Og hvad er linjen? Det svinger fra kamp til kamp. Lad os få styr på det.