Lyt til artiklen

FC København vandt sikkert i Randers lørdag eftermiddag.

Med en 2-0-sejr, der kom i land på en godt spillet anden halvleg, sikrede Jacob Neestrups tropper sig alle tre point i Jylland med scoringer af Lukas Lerager og Mohamed Daramy.

Randers skal efterhånden til at komme i gang igen, hvis de vil gøre sig håb om at komme med i det fine selskab efter grundspillet.

Så gjorde han det igen. Mohamed Daramy var den afgørende figur i kampen ved atter igen at udnytte sin fart og teknik til først at skabe målet til Lukas Lerager for senere igen at drible sig igennem Randers-forsvaret og til sidst sende bolden i mål. Han banker gevaldigt på til VM-truppen med flere store præstationer i de seneste uger.

En af efterårets opblomstringer i FC København er på det seneste kommet ned på jorden. Det gule kort i første halvleg var ifølge træner Jacob Neestrup medvirkende til beslutningen om at pille ham ud i pausen, men der var selvfølgelig også grund til at kigge på præstationen. Han var sløv og langsom i tanke og handling, og det skyldes nok kun de mange skader på midtbanen, at han stadig har startpladser.

Randers 4-4-2

Patrik Carlgren 3
Mikkel Kallesøe (ud: 78.) 2
Daniel Høegh 3
Simon Graves 3
Adam Andersson 2
Tosin Kehinde 3
Frederik Lauenborg 3
Lasse Berg Johnsen 3
Edgar Babayan (ud: 58.) 4
Marvin Egho (ud: 68.) 2
Stephen Odey (ud: 68.) 2

---

Jakob Ankersen (ind: 58.) 3
Alhaji Kamara (ind: 68.) 2
Filip Bundgaard (ind: 68.) 2
Tobias Klysner (ind: 78.) UB
Björn Kopplin (ind: 78.) UB

FC København 4-3-3

Kamil Grabara 4
Victor Kristiansen 3
Valdemar Lund 4
Denis Vavro 3
Elias Jelert (ud: 60.) 3
Viktor Claesson 3
Marko Stamenic (ud: 46.) 1
Lukas Lerager 5
Mohamed Daramy (ud: 82.) 5
Hakon Haraldsson (ud: 46.) 2
Roony Bardghi (ud: 76.) 3

---

William Clem (ind: 46.) 3
Andreas Cornelius (ind: 46.) 4
Kevin Diks (ind: 60.) 3
Rasmus Falk (ind: 76.) UB
Isak Bergmann Johannesson (ind: 82.) UB

Så kom den første sejr i ordinær tid efter i ottende kamp for FC København. Slut med at tale om at levere gode præstationer, men samtidig ikke skaffe sejrene. Det er den slags, der giver Jacob Neestrups projekt luft under vingerne.

Det kunne have været årets mål, da Jakob Ankersen mod slutningen af kampen fik et helt fantastisk touch på bolden i luften. Den strøg lige forbi krydset.

En halvskidt første halvleg blev byttet ud med kvalitet i de sidste 45 minutter for FC København, som i hvert fald for en stund inden søndagens kampe er i top seks, mens Randers har ramt en krise i Superligaen med kun et uafgjort resultat og hele fire nederlag i de seneste fem kampe i ligaen.