Lyt til artiklen

Brøndby er tilbage på sejrssporet.

Hjemme mod AaB blev det til en forløsende sejr på 3-2 efter en overtidsscoring af Oscar Schwartau.

Den nyrige klub med kommende amerikanske ejere satte sig tidligt på opgøret med to scoringer af Jens Martin Gammelby og Anis Ben Slimane, men på to mål af Younes Bakiz fik gæsterne udlignet.

Andreas Maxsø var tæt på at score det forløsende mål, men hovedstødet dansede på målstregen og gik ud, og så måtte man vente til de allersidste sekunder, før teenageren Oscar Schwartau hamrede det afgørende mål ind.

Selv i AaBs svage første halvleg var sommertilgangen en evig kilde til uro hos Brøndby, og kort inden pausen slog han så til. Men det var altså bare et forvarsel om, hvad der ventede dem fra Vestegnen. Bakiz scorede endnu et mål, hvor han åd sig selv ind i modstandernes kasse, og hvis man før ikke forstod, hvorfor der var rift om ham, gør man det nu. Uheldigvis for AaB blev han skiftet ud, og så tog Brøndby sejren alligevel.

Den marokkanske forsvarsspiller stod uden klub denne sommer og har kun været i AaB i godt en måned, så man forstår udmærket, hvis relationerne ikke er på plads endnu. I dag var de helt sikkert fraværende, og så var der de mere basale ting, hvor han først må giver et indkast, der fører til 1-0, mens han ved 2-0-målet stod helt fejlplaceret, og Brøndby i hans side løb ned og scorede.Brøndby (4-3-2-1)

Mads Hermansen 3
Jens Martin Gammelby 4
Andreas Maxsø 3
Kevin Tshiembe 3
Blas Riveros 2
Mathias Greve (ud: 70.) 3
Daniel Wass 4
Anis Ben Slimane (ud: 90.) 5
Simon Hedlund 5
Nicolai Vallys (ud: 70.) 4
Ohi Omoijuanfo 4

---

Oscar Schwartau (ind: 70.) 5
Christian Cappis (ind: 70.) 3
Mathias Kvistgaarden (ind: 90.) UB

AaB (4-4-1-1)

Theo Sander 2
Daniel Granli (ud: 86.) 3
Lars Kramer 3
Yahya Nadrani 2
Andreas Poulsen 3
Kilian Ludewig 3
Iver Fossum 4
Pedro Ferreira 3
Younes Bakiz (ud: 75.) 6
Louka Prip (ud: 75.) 4
Marco Ramkilde (ud: 64.) 3

---

Kasper Høgh (ind: 64.) 3
Allan Sousa (ind: 75.) UB
Lucas Andersen (ind: 75.) UB
Kristoffer Pallesen (ind: 86.) UBKamp ét i den nye virkelighed, hvor Brøndby for første gang i klubbens historie reelt er kommet på udenlandske hænder. Langt størstedelen af de tilstedeværende med blågult hjerte bakkede op, som de altid gør med den ubegrænset kærlighed.

Men der er boykot fra den betydningsfulde gruppe Alpha, der ikke vil synge under kampene længere, og også mange andre fans er utilfredse med den amerikanske overtagelse, og lige meget hvordan og hvorledes klubben med formand Jan Bech Andersen i spidsen vender og drejer det, vil Brøndby aldrig være det samme igen.Mens Brøndbys fans med undtagelse af de ovennævnte brugte kræfterne på at støtte holdet, var der på udebaneafsnittet en klar holdning til ejerskiftet i Brøndby – og for så vidt andre danske klubber, der kommer på udenlandske hænder.

Budskabet var klart: 'Bevar dansk fodboldkultur – imod flerklubsejere!' Sidste del går rent ind i hjerterne på de skeptiske Brøndby-fans, der har advaret så meget om netop dette. Forgæves. For nu kan de se sig selv være i familie med syv søsterklubber i udlandet.AaB var så tæt på at vasket den grimme plet fra kampen mod Viborg væk, men nu spøger nedrykning igen i høj grad. For Brøndby er de tre point et stort skridt væk fra netop bunden, og det rykker dem tæt på top seks her 15 runder inde i Superligaen - kun et point adskiller.