Khalid Boulahrouz er langt fra Brøndbys dyreste spiller gennem tiderne. Faktisk er den hollandske stjerne ret så billig. 
 
Det er ikke hverdagskost at se en VM-sølvvinder på græs i den danske superliga. Det er ikke desto mindre, hvad Brøndby har fået i Khalid Boulahrouz, der var en del af den hollandske trup, der tog sølv ved VM 2010.

Med tanke på forsvarsspillerens skadeshistorik har det kickstartet en debat i fodbolddanmark, om ikke de blå-gule i virkeligheden har hentet et 31-årigt ringvrag på bekostning af klubbens egne talenter.

Uanset standpunkt i den debat så er det ikke til at komme udenom, at hollænderen er hentet til noget, der ligner en udsalgspris efter flere ugers forhandlinger, hvor prisen på stopperen er faldet fra på den anden side af fire mio. kr. til et lavere niveau. Ikke mindst på grund af en godtgørelse fra hans tidligere arbejdsgiver.

Ifølge BT’s oplysninger så tjener Khalid Boulahrouz 300.000 kroner om måneden før skat - hvor de ni måneder hans kontrakt løber står Brøndby i 2,7 mio. kr., da forsvarsspilleren heller ikke har fået et sign-on-fee. Han sikres i stedet en økonomisk kompensation af Sporting Lissabon for sin annullerede kontrakt med portugiserne.

Hvis Boulahrouz bidrager til, at Brøndby rykker fra niende til eksempelvis fjerdepladsen, når der er afviklet 22 spillerunder, så vil alene de øgede indtægter på TV-siden lønnen til hollænderen, der er kommet til Brøndby med fine anbefalinger.

- Jeg har talt med de mennesker, jeg har i mit netværk, der havde et kendskab til ham. Blandt andre har jeg talt med Frank Arnesen, der var i Chelsea samtidig med Boulahrouz, og Frank havde kun godt at sige om ham som spiller og som menneske, lyder det ´fra de blå/gules cheftræner Thomas Frank.