Tv-profilerne Mikkel Bischoff og Dan Sørensen har begge været kandidater til jobbet som sportschef i Viborg.

Det kan B.T. nu afsløre.

Jobbet har været ledigt i Superligaklubben siden slutningen af 2022, hvor daværende sportschef Jesper Fredberg takkede ja til et job i den belgiske klub Anderlecht.

Og Viborg er stadig på jagt efter Fredbergs afløser.

Den tidligere Superligaspiller og nu tv-vært Dan Sørensen har også været i spil til Viborg-jobbet.
Den tidligere Superligaspiller og nu tv-vært Dan Sørensen har også været i spil til Viborg-jobbet.
Vis mere

Men ifølge B.T.s oplysninger har man kigget på en lidt anderledes kandidattype til jobbet. For både Bischoff og Sørensen har været til samtaler i domkirkebyen.

Mikkel Bischoff er i øjeblikket superligaekspert hos tv-kanalen Discovery og har en fortid som professionel fodboldspiller i blandt andet Manchester City og Brøndby.

Samme profil har Dan Sørensen, der til daglig arbejder som tv-vært hos kanalen TV Midtvest og har en fortid hos netop Discovery. Han har desuden selv en lang superligakarriere bag sig hos AGF, Ikast og Vejle.

Sørensen var desuden en af bagmændene bag den populære dokumentar ‘For enhver fucking pris’, der fulgte netop Viborgs succes på fodboldbanen tæt hos TV Midtvest.

Overfor B.T. ønsker Viborg-direktør Morten Jensen ikke at kommentere på de to navne.

»I respekt for vores egne ting og for de eventuelt involverede, så vil jeg ikke kommentere på det,« siger Morten Jensen.

At de to tv-profiler har været i spil til jobbet i Viborg indikerer, at man i det grønne Jylland søger en sportschef med forcer i sin kommunikation.

I Viborg vil Morten Jensen dog ikke låse sig fast på en helt særlig profil for den kommende sportschef.

»Der er mange elementer omkring jobbet, og vi er ret klar på, hvad vi ser som de vigtige.«

»Men går jeg ind i, hvad der er vigtigt, så kan det låse os, og det ønsker jeg ikke. Men det er vigtigt at sige, vi har et rigtig stærkt kollektiv her, og der skal vi finde en, som sammen med de dygtige mennesker, vi allerede har, kan fortsætte den rejse, vi er på.«

Lige nu er en ny sportschef ikke oppe over, og Morten Jensen fortæller, at man ikke vil forhaste sig i jagten på en ny sportschef.

»Kvalitet over hastighed,« lyder det fra bossen, som ikke har en deadline for, hvornår en ny sportschef skal lande.

Viborg starter forårssæsonen op med et brag, når de møder ærkerivalerne fra FC Midtjylland på mandag.