Superligaen kunne have været en stjernemålmand rigere.

B.T. kan afsløre, at Vejle Boldklub har været i kontakt med den tidligere AGF-keeper Alexander Jovanovic i et forsøg på at få ham til at vende tilbage til Danmark, men det er ikke lykkedes.

Ifølge B.T.s oplysninger skifter Jovanovic i stedet La Liga og klubben Huesca ud med fodbold på Cypern. Her venter topklubben Apollon Limassol, der i skrivende stund fører rækken i Cypern og er med i Europa League-kvalifikationen, hvor OFI Kreta er næste modstander i denne uge.

En forhåndsaftale mellem Apollon Limassol og Jovanovic er allerede underskrevet, så aftalen er så godt som i hus, og ifølge B.T.s oplysninger vil det hele falde på plads allerede senere tirsdag.

Jovanovic havde muligheden for at komme tilbage til Superligaen, men afviste AGF.
Jovanovic havde muligheden for at komme tilbage til Superligaen, men afviste AGF. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Hehe, lad os nu se, det kunne godt være, at jeg er på vej til at skifte til Cypern. Men ja, der har været konkret interesse fra Vejle. Klubberne talte sammen, og jeg har talt med Vejle, men vi kom ikke frem til en aftale,« siger Aleksandar Jovanovic, der også selv fortæller, at han har haft et par tilbud fra den næstbedste række i Spanien:

»Jeg har haft to muligheder i Segunda División. Det ene var fra Castellon, men jeg ville gerne spille fodbold i den bedste række,« lyder det fra Aleksandar Jovanovic.

Serberen med en enkelt landsholdskamp ser – bortset fra sit seneste ophold i Superligaen – kun positivt på sin tid i Danmark.

»AGF er min klub, jeg spillede i klubben i to et halvt år, og det var min egen fejl, at det ikke blev bedre sidst under mit lejemål – jeg skulle ikke være kommet tilbage i efteråret 2019 for kun at spille i to-tre måneder. Det lejemål skulle have været for resten af sæsonen. Du bliver ikke taget seriøst, når du kun er i en klub i så få måneder,« siger den 27-årige keeper og tilføjer:

»Det var en fejlbeslutning, men det var ikke en fejl i mit liv, for det er aldrig en fejl at komme tilbage til Aarhus. Det er rigtig fin by for mig og min familie, og vi nød det rigtig meget. Det kan sagtens være, at jeg vil komme tilbage til Danmark og spille igen en anden gang,« siger han.

Foreløbig er næste stop Cypern, hvis de sidste små detaljer som ventet falder på plads.

B.T. har forsøgt at indhente en kommentar fra Vejles sportschef, Jakob Krüger, men han havde ikke tid til at tale i telefon.