Erik Sviatchenko har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp i FC Midtjylland-trøjen.
Erik Sviatchenko har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp i FC Midtjylland-trøjen. Foto: CIRO DE LUCA

FC Midtjylland-profilen Erik Sviatchenko får omsider lov at prøve talentet af uden for Danmark, når han skifter til Celtic.

Han har kæmpet for det længe, men nu sker det endelig for Erik Sviatchenko. Den store drøm om at komme til udlandet er tæt på at være en realitet, og han får lov at komme et skridt nærmere det England, som han drømmer så meget om.

Erik Sviatchenko skifter nemlig ifølge BTs oplysninger til skotske Celtic, hvor han forventes præsenteret denne weekend og muligvis allerede i dag, lørdag, når han har gennemgået lægetjekket.

sviatia

Dermed bliver den stærke midterforsvarer belønnet for et forrygende fodboldår. Men skiftet til Celtic betyder også, at FC Midtjylland ikke får deres nok stærkeste kort med i de to Europa League-kampe mod Manchester United. Oplevelser, som spillede ind i Erik Sviatchenkos beslutning om, hvorvidt han skulle blive i Herning eller tage videre. Det fortalte han til BT for en uge siden.

»Det (Manchester United-kampene, red.) gør, at jeg tænker mig om en ekstra gang. Men jeg har det også sådan, at der er ting, der er større. Blandt andet en karriere, der varer i 10 år og ikke bare i to kampe. De her kampe mod United er gigantiske for alle – også for mig. Men nogle gange er man nødt til at se længere frem, og skulle der komme et tilbud, der er attraktivt, tror jeg, det er mere spændende,« sagde Sviatchenko dengang.

Og det tilbud kom altså – både for FC Midtjylland og Erik Sviatchenko. I sommer var det tæt på, da Norwich i de allersidste timer bød på Sviatchenko, men dengang blev det altså ikke til noget.

Erik

Det gør det nu, og Sviatchenko kommer til Celtic, hvor norske Ronny Deila regerer på sidelinjen, mens hans landsmand Stefan Johansson og svenske Mikael Lustig er andre nordiske bekendtskaber, der kan tage imod den snart forhenværende viceanfører i FC Midtjylland.

Erik Sviatchenko skal dermed over til en liga, der er i fuld gang, og hvor Celtic fører den skotske Premiership med tre point ned til Aberdeen og har en kamp i hånden. Europa er overstået for den skotske storklub, der også var at finde i Europa Leagues gruppespil. Men her var Molde, Fenerbahce og Ajax uoverkommelige modstandere, og derfor må Erik Sviatchenko i stedet forsøge at hjælpe Celtic til et nyt europæisk eventyr med et mesterskab.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.