Det begynder at røre på sig for Thomas Delaney. BT kan nu fortælle, at landsholdsspilleren fredag var til samtale med Fulhams manager, Slavisa Jokanovic, som var fløjet til den danske hovedstad med det ene formål - at få FC Københavns anfører overtalt til at skifte til hans mandskab i London.

Jokanovic har ikke selv gjort meget for at skjule sin tilstedeværelse i København, da manageren for Championship-klubben selvsamme dag lagde et billede op på sin Facebook-profil med en flybillet fra Madrid til København og den tilhørende tekst 'off on a work trip' (af sted på en forretningsrejse).

Brugerne på Slavisa Jokanovic' profil har siden spekuleret i, hvilke spillere den serbiske manager har været i Madrid og København for at lokke til London. Og navne som Benjamin Verbic, Martin Ødegaard og sågar Daniel Agger bliver nævnt, men årsagen var altså Thomas Delaney.

Spørgsmålet er så, hvor gode overtalelsesevner den serbiske manager har, for det er usikkert, om Thomas Delaney er klar på at skifte FC København ud med en klub, der i sidste sæson lå i bunden af Championship. Selv om Slavisa Jokanovic har proklameret, at man i næste sæson går efter top seks i den næstbedste engelske række.

BT erfarer, at Thomas Delaneys i øjeblikket sonderer markedet, og at den søgen angiveligt også har ført til samtaler med en ukendt Premier League-klub, der ligesom Lasse Vigens klub, Fulham, og andre interesserede købere skal lægge omkring 30 millioner kroner for at udløse midtbanedynamoens frikøbsklausul med FC København.

»Jeg har desværre ikke tid til at snakke om alle de rygter, så det har jeg ingen kommentarer til,« siger Michael Stensgaard, Thomas Delaneys rådgiver, da BT spørger ind til interessen for Thomas Delaney, der tirsdag rejste på træningslejr til Østrig med den resterende del af FC Københavns trup.

Klubben meddelte dagen efter mødet mellen Thomas Delaney og Fulham, at det rigtige tilbud på anføreren ikke er kommet, og at han fortsat er anfører.

»Situationen er jo den, at Thomas kan blive købt i morgen, om en måned eller ende med at spille her hele sæsonen. Det ved vi ikke. Det er både vi og han helt afklarede med, og aftalen er, at Thomas er anfører indtil den dag, han ikke er her mere. Rent sportsligt konkurrerer han på helt lige fod med de andre i truppen om at spille på holdet. Det her kunne være et problem med rigtigt mange andre spillere, men Thomas er en mand, vi kan stole 100 procent på. Han er FCK'er ind til benet og har altid givet alt for klubben. Det gør han også nu. Vi er glade for at have Thomas hos os, så længe han er det,« forklared manager Ståle Solbakken.

Thomas Delaneys kontrakt med FC København udløber om et år.

Andre læser også