AaB tabte for anden kamp i streg i Superligaen, da nordjyderne søndag besøgte Right to Dream Park i Farum og måtte tage hjem med et nederlag på 2-3. Det ene af nordjydernes mål blev sat ind af hjemmeholdets Viktor Tranberg, og det var meget symptomatisk for AaBs problemer i offensiven. Intet nyt dér i forhold til sidste sæson.

Cheftræner Morten Wieghorst leder stadig efter den eller de spillere, der kan afgøre kampene, og nu er der ifølge BTs oplysninger godt nyt på vej.

BT kan afsløre, at klubben mandag, medmindre meget går galt, vil præsentere den offensive spiller Yann Del Pino Rolim som ny mand i AaB-trøjen.

BT erfarer, at den offensive midtbanespiller, der kommer fra et lejeophold i Karlsruher SC fra 3. Liga, den tredjebedste række i Tyskland, støder til i Aalborg på en ny lejeaftale, der skal vare et år. Han er ejet af Barra FC i hjemlandet Brasilien.

BT fangede AaBs sportsdirektør, Allan Gaarde, efter kampen mod FC Nordsjælland, og det var inden, oplysningen om Yann Del Pino Rolim var kendt for avisens reporter, så det har ikke været muligt at spørge sportsdirektøren til spilleren, men efter nederlaget erkendte han, at AaB fortsat leder efter ny styrke til de forreste pladser.

»Vi har sagt, at offensive forstærkninger er det, vi kigger efter. Jeg har også stor tiltro til denne gruppe af dygtige spillere, og at de nok skal få det til at fungere. Det er jeg slet ikke i tvivl om,« sagde Allan Gaarde, der denne sommer har fået store roser for at hente Jores Okore til klubben. Forsvarsspilleren med fortid i FC Nordsjælland leverede en fin indsats efter en dårlig præstation i sidste uge mod Sønderjyske,

»Det var en meget speciel oplevelse at spille her på stadion. Det var lidt ærgerligt, at vi ikke får et resultat, men det var sgu specielt at møde nogle af dem, jeg har spillet og trænet med før i tiden. Det er lidt ærgerligt, at jeg ikke fik håneretten i dag. Jeg er glad for min præstation, men der er stadig meget at arbejde på. Jeg føler mig bedre hver eneste uge, og jeg håber, at det, lige så snart det begynder at køre bedre for mig, smitter af på resten af holdet,« lød det fra Jores Okore.

Hverken ham eller resten af holdet har imponeret med pointhøsten, og indtil videre er det kun blevet til et point i tre kampe.

»Vi har fået en skidt start pointmæssigt. Vi har spillet tre forskellige kampe. I dag var en mere taktisk forestilling. Og jeg synes, at vi taber unødvendigt. Vi er nødt til at være skarpere,« erkendte Allan Gaarde.

Mod FC Nordsjælland var hjemmeholdet i den første time meget på bolden, men det var AaB, som først kom på måltavlen, da Edison Flores scorede. Den taktik med et defensivt udgangspunkt var meningen, forklarer Allan Gaarde.

»Det var vores plan at stå langt tilbage og slå til på de rigtige tidspunkter, og jeg synes, at det var godt set, men vi fik bare ikke udført det. Heldigvis fik vi også ændret kampen ved at tage mere initiativ i anden halvleg, men vi må ikke give to mål væk lige efter dødbolde, som det vel egentlig er,« forklarede han og pointerede, at han har en stor tiltro til de spillere, der er på holdet trods skuffelserne i begyndelsen af sæsonen..

»Jeg synes, vi alle har et arbejde foran os. Vi er sammen om det her, og vi skal nok vende det, det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg synes, der er positive tendenser og positive præstationer, og jeg ser spillere, som rykker sig positivt. Vores værste fjende lige nu er os selv, men vi skal bevare modet, og så skal vi nok vende det her,« slog han fast.

Det skal får holdet hjælp til at gøre med en ny mand fra mandag. Han hedder Yann Del Pino Rolim.