Fem minutter inde i søndagens Superliga-hjemmekamp mod AC Horsens fik Brøndbys sikkerhedsvagter pludselig meget travlt.

Før kampen havde nogle fans bedt vagterne om at hænge et banner op på endetribunen. Et banner med teksten 'Hvil i fred Baldur' – en hyldest til en afdød Brøndby-fan.

Den slags forespørgsler er helt normale i Brøndby, og vagterne sørgede for at rulle det store banner ud på fantribunen – uden at tænke videre over det.

Men en hurtig tur på Google fik Brøndby til at fortryde prompte.

For det viste sig, at Baldur var en afdød fan med flere voldsdomme bag sig, og han trak desuden tråde til det nynazistiske miljø i Danmark.

»I løbet af en sæson oplever vi ofte, at fans medbringer et mindebanner til at mindes en afdød fan. Det samme var tilfældet i går, hvor en gruppe fans ønskede at mindes en fan med et banner, hvilket vi som udgangspunkt er positive over for,« siger kommunikationschef i Brøndby Christian Schultz til B.T. mandag.

»Kort efter at kampen er startet, bliver vi opmærksomme på de nærmere omstændigheder omkring den afdøde person, hvorefter vores stadionpersonale straks påbegynder nedtagningen af banneret.«

»For som klub er det ikke noget, som vi på nogen måde kan associere os selv med, og vi tager stærkt afstand fra det,« lyder det fra kommunikationschefen.