Brøndby køber den norske midtbanespiller Tobias Børkeeiet.

20-årige Børkeeiet købes fri i den norske klub Stabæk. Det oplyser Brøndbys hjemmeside.

'Vi har fulgt Tobias tæt igennem meget lang tid, så det er med stor glæde, at det er lykkedes at få tilknyttet Tobias i stærk konkurrence med en række udenlandske klubber. Vi har set ham spille i en lang række kampe, hvor han gang på gang har imponeret os med sin teknik og et fantastisk overblik, og trods sine kun 20 år, så tager han de rigtige beslutninger, uanset hvor presset han er blevet af modstanderen. Den modenhed i så ung en alder gør, at vi har været meget opsatte på at få Tobias tilknyttet, og vi er glade for, at Tobias kunne se sig selv som en del af Brøndby IF,' siger Brøndbys sportsdirektør, Ebbe Sand.

Tobias Børkeeiet, der for nylig var med det norske U20-landshold til VM, har fået en lang kontrakt på vestegnen. Frem til 2024 er midtbanespilleren nu Brøndby-mand.

Til gengæld betaler Brøndby nu Børkeeiets tidligere klub i omegnen af otte millioner kroner, fortæller B.T.'s kilder.

'Tobias vil tilføre os en række kvaliteter her og nu, og så har han et kæmpe stort potentiale, som vi i fællesskab skal udvikle over de kommende sæsoner. Derfor er en 5-årig kontrakt ideel for ham og for os. Han er som sagt meget moden i sit spil og er en strateg på den centrale midtbane, hvor han er dygtig både i det korte og lange pasningsspil. Han fungerer bedst som 6'er, hvor han kan bryde spillet og sætte sine holdkammerater foran sig i scene. Endvidere tilfører han fysik i form af sin størrelse og højde på 1,89 m. Så vi er utroligt tilfredse med, at Tobias nu er Brøndby-spiller,' lyder det fra Ebbe Sand om Brøndbys første store nyindkøb denne sommer.

Allerede i januar kunne B.T. første gang fortælle om Brøndbys interesse i det unge norske talent. Også dengang blev der sendt et bud fra København til Oslo.

I januar sagde Stabæk imidlertid nej. Nu har nordmændene sagt ja. Og Brøndbys transferhungrende fans har fået noget at glæde sig over.