Rigmanden Jan Bech Andersen gjorde det muligt for Brøndby at hente Thomas Kahlenberg og Christian Nørgaard. Klubben forhandler også om argentinsk profil i spanske Recreativo

Thomas Kahlenberg er hentet til Brøndby som dirigent på den centrale midbane, og med titlerne tidligere landsholdsspiller og udlandsprofessionel på CVet følger høje lønkrav med.

Brøndby lagde fra start kortene på bordet med at de ikke kunne matche Kahlenbergs løn i Wolfsburg, som lå et sted mellem 11-13 mio. kr. årligt. Men Brøndby var med Jan Bech Andersens tilsagn villige til at betale en stor pose penge som sign-on fee, som er et beløb, Thomas Kahlenberg får i hånden her og nu. Ifølge BTs oplysninger er det et beløb på mellem fem og syv mio. kr.

Dertil kommer en høj årsløn på et sted mellem tre og fire mio. kr., som kan kompensere for, at Kahlenberg skal tilbage på dansk skat. Han har nemlig ikke været længe nok i udlandet til at komme på den såkaldte forskerordning, hvor han slipper med at betale 26 procent i skat. Den ville han først kunne komme ind under i 2015. Desuden får Kahlenberg udbetalt en række bonusser, hvis han spiller et vist antal kampe per sæson.

For Kahlenberg har topprioriteten dog ikke været det økonomiske, selv om han selv har givet udtryk for, at han ikke ville sige ja til hvad som helst. Men det familiemæssige med at rykke hjem til København med hustruen Anne og parrets to børn har også vægtet højt.

Ifølge BTs oplysninger har der været interesse for Kahlenberg fra udenlandske klubber, men selv om han økonomisk kunne hente mere ude, vægtede de familiære hensyn samt lysten til at spille i Brøndby igen tungere.

Sponsorat af Nørgaard

Når det kommer til unge Christian Nørgaard, er han ifølge BTs oplysninger en langt mere billig løsning og hentet i HSV for omkring 2,5 mio. kr. Lønmæssigt er den tidligere Lyngby-spiller også i en helt anden galakse end Thomas Kahlenberg. Brøndbys storinvestor Jan Bech Andersen ejer ikke en andel i Kahlenberg, der som 30-årig ikke har den store salgsværdi på markedet fremadrettet. Det står dog anderledes til med U19-landsholdsspilleren Christian Nørgaard, hvor Jan Bech Andersen har sikret sig en procentdel af et eventuelt salg.

Det var også Jan Bech Andersen, der stod klar med et playersponsorat, da Brøndby var villige til at betale 7,5 mio. kr. for OBs Emil Larsen. Men handlen faldt til jorden efter et lægetjek, der ikke blev godkendt.