Lyt til artiklen

Stærke vinde blæser over Vestegnen lige nu.

For fodboldflagskibet Brøndby IF meldte mandag ud, at man fortsat er i dialog med potentielle investorer, der kan skyde ny kapital ind i klubben.

De potentielle investorer skulle være den amerikanske rigmand David Blitzer, der også er chef i det store internationale investeringsselskab Blackstone, og dem virker flere Brøndby-fans slet ikke interesseret i at få ind på kontorerne på Brøndby Stadion.

Flere Brøndby-fans protesterede – igen – mod et muligt Blitzer-ejerskab i søndagens udekamp mod Viborg – blandt andet med bannere om, at Blitzer og Blackstone sætter penge over mennesker – så nu tager ejer Jan Bech Andersen bladet fra munden og forsvarer dialogen med potentielle investorer.

»Klubben har brug for mere end bare mig. Brøndby IF skal have et bredere og stærkere fundament at stå på, hvis vi skal være konkurrencedygtige. Og det skal vi.«

»Brøndby IF hører hjemme i toppen af dansk fodbold, og vi skal igen række ud efter de bedste placeringer og europæisk gruppespil,« siger Jan Bech Andersen til Brøndbys hjemmeside og tilføjer:

»Derfor har jeg over de sidste par år haft snakke og drøftelser med potentielle partnere, men som jeg også har sagt til de aktive fans på vores møder, så er det på klubbens præmisser, man som potentiel partner kommer ind i klubben og ikke omvendt. Vores kultur og værdier er ikke til forhandling.«

Brøndby-ejeren, der sidder på over 50 procent af aktierne i klubben, fortæller videre, at han af den årsag har sagt nej til visse potentielle investorer, der kun har set klubben som 'et investeringsobjekt'.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og derfor mener han, at de igangværende dialoger er med mulige investorer, der altså forstår sig på, hvad Brøndby IF er for en størrelse.

»Det betyder også, at de dialoger, jeg fortsat har med potentielle partnere, er med mennesker, som er fuldstændig indforstået med Brøndby IF og vores kultur, og som på den baggrund ønsker at skabe et stærkere Brøndby IF. Sammen med mig. Sammen med os. Ikke ved at kopiere andre, men ved at være tro mod vores dna og arv.«

»Det er vigtigt for mig, og jeg ved, det er vigtigt for jer, der også har Brøndby i blodet,« lyder det fra Brøndby-ejeren.

Du kan læse hele Jan Bech Andersens tale til Brøndby-fansene HER.