Brøndbys angreb bliver atter forsynet med Pukki Power. Og det kan vise sig vigtigt for Brøndbys mesterskabsdrømme.

Det var i den grad den hurtige finske angribers aften, da Brøndby søndag slog toprivalerne fra FC Nordsjælland med 4-2 og dermed tog holdets syvende sejr i træk.

Teemu Pukki stod for de tre første mål, og var dermed arkitekten bag de tre point, der konsoliderer Brøndbys førsteplads i Superligaen.

Det var ellers været en halvsløj sæson for Pukki med blot tre scoringer inden søndagens kamp. Angriberen har kæmpet med at finde selvtilliden efter et sommer skifte til græske Panathinaikos glippede. Men søndag var der igen finsk lakrids i stængerne på målræven.

»Wow…tre mål. Jeg har haft en svær sæson indtil videre, så jeg er selvfølgelig glad for sejren og for målene. Jeg havde brug for det,« lød det fra Pukki, der fortsatte:

»Jeg har kun fokuseret på at komme tilbage på rette spor. Næste weekend vil jeg have endnu mere selvtillid, så det er godt.«

Selv Brøndbys cheftræner, Alexander Zorniger, kunne efterfølgende svinge sig op til at glæde sig over Pukkis tilbagekomst, som tyskeren ser som en vigtig ting for ambitionerne på vestegnen.

»Det er dejligt for ham. Og når det er dejligt ham, er det også dejligt for holdet. Vi har brug for vores angriberes kvaliteter.«

»Vi har den samme Pukki, som vi havde sidste år. Han har bare været en smule uheldig i flere situationer. I dag havde han fundet heldet igen,« sagde Zorniger, der ikke ville ud i en analyse af, hvorfor finnen har været blodfattig indtil søndag.

»Jeg ved det ikke, og jeg er heller ikke interesseret,« lød det med klassisk kontanthed fra tyskeren.

Brøndby forsætter deres jagt på mesterskabet med sejren på 4-2 over FC Nordsjælland.

Det var en kamp, der allerede før dommerens første fløjt blev tændt godt op under – idet at stadionspeakeren kunne annoncere, at FC København havde tabt 0-3 i Haderslev – efterfulgt af et euforisk jubelbrøl  fra hele stadion.

Nu stod der ikke blot tre point på spil. Muligheden for at sætte FC København  - måske – endegyldigt af i mesterskab var pludselig også på menuen.

Og det var tydeligt, at begge hold fra start af havde tænkt sig at sætte tænderne i den chance. Der blev blæst til angreb fra begge sider, og store perioder af første halvleg var ren kræs for folk med hang til fremadrettet fodbold.

Det var også en kamp, der på forhånd lovede masser af mål. I de to klubbers seneste 21 møder var der i alt blevet scoret 72 gange – altså et snit 3,43 mål per kamp.

Og tilskuerne skulle blot vente 11 minutter på at få indfriet målløftet. Gæsternes Mads ’Mini’ Pedersen brændte en kæmpe chance alene med Frederik Rönnow, hvorefter Brøndbys finske spydspids, Teemu Pukki, satte af sted i djævelsk kontra. Angriberen førte alene bolden ind i  FCN-feltet, hvor han intelligent afsluttede tilbage i målet.

Brøndby-spillerne var søndag iklædt en gul retro-trøje, der var tænkt som en stille hyldest til ’legenderne i  dansk fodbold – ikke mindst Kim Vilfort’.

Og vestegns-ikonet, der også har en titel af EM-helt på cv’et, må fra tribunen have nikket anerkendende til den indsats, de gule leverede på banen. Der var godt bid i det meste af det, Brøndby-spillerne foretog sig. Ikke mindst Teemu Pukki, der altså havde genfundet den form, der har gjort ham kult blandt fansene. 2-0-målet var  endnu en Pukki-genialitet, da han styrede Mukhtars flade indlæg i nettet med hælen.

Og et par minutter senere kronede han hattricket, da han satte indersiden på Johan Larssons og Mukhtar flotte forarbejde.

Kort efter slog en storspilllende Hany Mukhtar endegyldigt sejren fast med 4-0-målet.  Og så gik Brøndby på tidlig fyraften, og det udnyttede gæsterne til at reducere to gange.

Men det kunne ikke fjerne glæden fra det talstærke Brøndby-publikum, der nok i dag stadig nynner 'åååh Pukki, Pukki Pukki...Hey!'